06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Bastien és Bastienne

Bastien és Bastienne

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész javasolta 1975-ben, hogy október 1-jén tartsák a Zene Világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a zene. Ebből az alkalomból idén a Györgyi Dénes Általános Iskola tanulói operaelőadáson vehettek részt az Almádi Zeneiskoláért Alapítvány szervezésében, Balatonalmádi Város Önkormányzatának és a Magyar Művészeti Akadémiának a támogatásával.

Wolfgang Amadeus Mozart Bastien és Bastienne című daljátéka hangzott el, amelyet még gyermekkorában komponált a szerző, ezzel is bizonyítva korán megmutatkozó tehetségét. Mindig izgalmas feladat visszanyúlni a régmúlt világba, annak értékeit megmutatni. Erre vállalkoztak az ifjúsági előadás szereplői: Bastienne, pásztorlány - Károly Edit; Bastien, pásztorfiú - Korbász Viktor; Colas, falusi varázsló - Hercz Péter. Közreműködtek a Savaria Barokk Zenekar tagjai, korhű hangszereken: Vitárius Piroska - hegedűn, Kallai Nóra -gordonkán, Németh Pál művészeti vezető irányításával, aki csembalón és fuvolán játszott.

A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár nagyterme zsúfolásig megtelt az érdeklődő gyerekekkel. A zenét méltó módon ünnepeltük, köszönjük az élményt!

N.P.J.