06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Egy pedagógus életút margójára…

Egy pedagógus életút margójára…

„Félig sem olyan fontos az, amit tanítunk gyerekeinknek, mint az, ahogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb részét elfelejtjük, de a hatás, melyet egy jó oktatási rendszer szellemi tehetségeinkre gyakorol, megmarad.” Eötvös József

Nándoriné Palásti Judit diplomáját a szombathelyi Tanárképző Főiskolán, matematika és ének-zene szakon szerezte 1977-ben. A főiskola elvégzése után a zalaegerszegi Pais Dezső Általános Iskolában kezdett el tanítani, majd innen a tapolcai IV-es Számú Általános Iskolában folytatta munkáját. A balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskolában 1986-ban kezdett el dolgozik.

Magas szintű szakmai felkészültségére, és áldozatos pedagógusi munkájára mindegyik intézményben gyorsan fényt derült, amelynek következtében alapmunkaköri tevékenységén felül többféle szakmai feladattal is megbízták.

Az iskolák énekkarának vezetését hosszú éveken át nagy hivatástudattal, gyermek és szakmaszeretettel, igényességgel látta el. A közösségért érzett felelősség és a tehetséges tanulókkal való foglalkozása minden pedagógusi munkáját áthatotta. Tanulói évről évre kimagasló eredményekkel szerepeltek tanulmányi versenyeken, amelyek iskolánk jó hírnevét és elimertségét öregbítették.

Munka mellett, délutánonként elvállalta a balatonalmádi Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában a szolfézs tanítását. Kezei közül számos tehetséges gyermeket indított útnak a zenei pályán. Tanítványai közül híres karmester, zeneszerző, hegedűművész is kikerült.

Magas szintű szakmai munkája, precizitása, pontossága, és jó kollegalitása eredményeképp az iskola matematika munkaközösségének vezetését is kiválóan ellátta.

Az alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudásának állandó megújításához, és az új tanítási módszerek elsajátítása érdekében szívesen vett részt továbbképzéseken, tudását folyamatosan önképzéssel is gyarapította.

Saját pedagógiai gyakorlatát folyamatosan elemezte és fejlesztette.

Nándoriné Palásti Judit a pedagógus pályáján eltöltött 40 éves kimagasló szakmai munkájáért Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesül.

Kollégaként sokoldalú személyiségével vívta ki a tantestület tiszteletét és rokonszenvét. Aki kíváncsi volt Judit valódi énjére, a fegyelmezett külső mögött egy kiegyensúlyozott, művelt, a világ dolgaira rácsodálkozó embert ismerhetett meg. Elég volt egy apró utalás bármilyen pedagógiai helyzetre, máris izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató szakirodalommal látott el bennünket a témával kapcsolatban. A felszínes megoldások helyett mindig a mély, tartalmas megoldásokat képviselte tanácsaiban, ötleteiben.

Finom humora, embersége hiányozni fog nekünk.