06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Őszi túra

Minden tanév elején felkerekedik iskolánk apraja-nagyja, hogy a környék természeti szépségeit felfedezze, megismerje. Idén sem volt ez másképp. Szép, napsütéses időben indultunk útnak. Alsó tagozatos diákjaink a régi vasútvonal egy részét járták be, kapcsolódva ezzel a Veszprém-Alsóörs vonal évfordulójához. A városi könyvtár dolgozóinak közreműködésével izgalmas, interaktív feladatok megoldásával idézhették fel tanulóink a régi idők emlékeit. Ezúton is szeretnénk megköszönni munkájukat, mellyel hozzájárultak az őszi túránk sikeres lebonyolításához.
Élvezni az őszi napsütést a természetben, felfedezni egy újabb helyet a lakókörnyezetünkben, próbára tenni az erőnlétünket és egy jót beszélgetni a barátainkkal-ez volt a felső tagozat őszi túrájának célkitűzése.
A diákok egy része már ismerte az útvonal néhány szakaszát, hiszen a Malom-völgyön keresztül haladtunk, ahol sokan tesztelik kerékpártudásukat nap, mint nap. A völgyből a zöld jelzést követve jutottunk el a Kő-hegy oldalán emelkedő Ember-sziklához, amelyre felkapaszkodva gyönyörű látványban volt részünk. Szentkirályszabadja látképe a környező dimbes-dombos tájjal megérte a hosszú gyaloglást. Rövid pihenő után ereszkedtünk lefelé a szőlősbirtokokat érintve a Vödör-völgy irányába, majd Pinkócon keresztül tértünk vissza az iskolához. A csaknem 15 km-es túra során kiszakadtunk kicsit a megszokott világunkból, és ismét rácsodálkoztunk arra, hogy milyen mesés vidéken élünk.

A túrán készült fényképek megtalálhattóak iskolánk facebook oldalán.