06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2023/2024. tanév

2023. december 12-én a Városházán ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismerések. Iskolánkból az idei évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Tárkány-Szűcs Emma 8.A osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Horváth Csenge Anna 8.B osztályos diákunk érdemelte ki.

Horváth Csenge Anna 

Horváth Csenge Anna a Györgyi Dénes Általános Iskola szorgalmas, aktív lelkes tanulója. Feladatait precízen, pontosan végzi, iskolai tevékenysége példaértékű. Tanáraival szemben többször bizonyította már segítőkészségét. Az osztályközösség meghatározó személyisége. Iskolai ünnepi megemlékezéseken, közösségi alkalmakkor tevékenyen járul hozzá az előadás sikerességéhez. Aktív résztvevője az osztály kulturális és közösségi életének, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére. Rendszeres résztvevője az iskolai házi és területi versenyeknek magyar irodalom, magyar nyelv és matematika tantárgyakból. A német nyelvi szépkiejtésű versenyen 2. helyezettként szerzett hírnevet iskolánknak. Az irodalomórákat színesebbé teszi sajátos stílusú képzeletgazdag fogalmazásaival. Érdeklődése szerteágazó. Hosszú évek óta a Kósa György Zeneiskola növendéke, a zeneiskolai kórus tagja. Gitártudását városi, iskolai rendezvényeken, civil egyesületek műsorain élvezhetjük. Szerteágazó kulturális tevékenysége mellett a sportban is kiemelkedő eredményeket ért el. Nyitottságával, érdeklődő kíváncsiságával és kitartóságával példaképként áll osztálytársai és az egész iskola tanulóközösség előtt.

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2022/2023. tanév

December 13-án a Városházán ünnepélyes keretek között került átadásra a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismerések. Iskolánkból az idei évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Tamás Endre 8. osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Nagy Dávid 8. osztályos diákunk érdemelte ki. Az elismeréseket Fabó Péter polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adta át.
Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk!

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2021/2022. tanév


December 14-án a Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2021. évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Révész Ádám 8.B osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Rozsos Regő 8.B osztályos diákunk érdemelte ki.
Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk!
 

 

Rozsos Regő Vilmos

Rozsos Regő Vilmos a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.b osztályos tanulója és a Veszprémi Petőfi Színház ifjú tehetsége. Regő szorgalmasan, kitartóan végzi iskolai feladatait. A munkához való hozzáállása példaértékű, tanáraival és osztálytársaival szemben többször bizonyította már segítőkészségét.

Ötödik osztályos korától részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein. Hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. A városi ünnepélyeken, rendezvényeken is szívesen vállal szereplést.

2019-ben a Veszprémi Petőfi Színház kiválasztotta Regőt az akkori évadban az első ifjúsági bemutatójában való szereplésre. Az Égigérő fű című darabban Misu szerepét alakította. Ugyanebben az évben játszott még a Titanic című musicalben. A következő évadban a Keménykalap és krumpliorr c. zenés mesejátékban játszotta a főszerepet, a Vadliba Őrs vezetőjét, Marcit. Azóta is a színház oszlopos tagjaként lép fel kisebb zenés-táncos műsorokban, részt vett az idei Carpe Diem táborban. Idén kezdte meg tanulmányait a PetőfiFiAkadémián akadémistaként, ahol két éven át tanulja majd a színházmesterséget.

Regő már lassan egy éve jár a Winners Veresnytánc Egyesületbe és velük együtt fellépéseket is vállalnak kisebb-nagyobb rendezvényeken (pl. a veszprémi Dózsavárosi nyárbúcsúztatón, valamint nemrégiben a Vörösberényi Nyugdíjas Klub Jubileumi rendezvényén).

 

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2020/2021. tanév

December 16-án a Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2020. évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Göde Petra és Ács Gergő 8.A osztályos tanulók, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Pató Ágoston 6. osztályos diákunk érdemelte ki.
Mindhárom tanulónknak szívből gratulálunk!

Pató Ágoston Boldizsár

Pató Ágoston Boldizsár a balatonalmádi  Györgyi Dénes Általános Iskola 6. osztályos tanulója és a Veszprémi Petőfi Színház ifjú tehetsége. Ágoston egészen kicsi korától aktívan bekapcsolódott és belenevelődött a kulturális életbe, hiszen bátyja, Bálint több főszerepet alakított és alakít a Veszprémi Petőfi Színházban. Ezekből az élményekből inspirálódva itta magába Ágoston a színház iránt érzett szeretetét, és kezdte meg szárnybontogatást 2019-ben a Petőfi Színház által szervezett Carpe Diem ifjúsági táborban. Ágoston jelenleg a Veszprémi Petőfi Színházban a „Kemény kalap és krumpliorr” című zenés ifjúsági előadásban alakítja nagy sikerrel Jóska szerepét, és öregbíti Balatonalmádi és iskolája hírnevét.

Ágoston zenei tehetségét a Kósa György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zongora és gitár tanszakán is folyamatosan fejleszti. Rendszeresen vesz részt szolfézsversenyeken, ahol nagyszerű eredményeket ér el.

A Györgyi Dénes Általános Iskola 2019-es „Ki mit tud” -ján saját „fiú bandájával” hagyományőrző szemléletben énekelt és aratott nagy sikert a „Nád a házam teteje” című dallal. 2018-ban Mesemondó versenyen repítette a mesék világába a hallgatóságot Zelk Zoltán: A három nyúl című meséjével.

A különböző jótékonysági eseményeket Ágoston rendszeres résztvevőként, szép énekhangjával teszi még emlékezetesebbé. A karantén ideje alatt is a Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében készített anyák napi műsorban az énekével kedveskedett az édesanyjának és valamennyi édesanyának.

Ifjú tehetségét a templomban, a Jézuska-váráson is megmutatja, ahol a kis Jézus születésének örömét másoknak is átadva boldogan vesz részt Boldizsár királyt alakítva vagy „mesélőként” már több éve.

Ágoston nagyon sokoldalú, igényessége, nemcsak az éneklésben, de a tanulásában és az élet minden területén is megmutatkozik. Számos matematika, magyar versenyen vett már részt, ahol mindig az élmezőnyben végez. Részt vett az  Indulj el egy úton című versenyen is, amely hazánk tájait, történelmét  és kultúráját ismertette meg a diákokkal.

Ötödik osztályos korától részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein. Hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. Aktív résztvevője osztálya kulturális és közösségi életének, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére. Határozott véleménye van, melyet mindig kifejezésre juttat, ezáltal segíti és színesíti a tanórák lendületes haladását. Ötleteivel, kreativitásával és példás szorgalmával elősegíti a fontos alkalmak (Iskolai ünnepélyek, Farsang stb.) tartalmas előkészítését. Szorgalmasan és kitartóan végzi iskolai feladatait, megbízható, példát mutat társainak is. Nem véletlenül választották meg társai az iskolai diákönkormányzat osztályfelelősének.

„Költői vénájának”, olvasottságának köszönhetően az irodalom-tananyagot és az irodalomórákat egy-egy általa költött verssel, fogalmazással teszi érdekesebbé, emlékezetessé.

Tehetségét, ahol csak teheti, a közösség javára fordítja. Hálás, hogy Balatonalmádi és az iskola közösségét támogathatja tehetségével.

 

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2019/2020. tanév

A Városházán ünnepélyes keretek között, a Humán Bizottság ülése előtt adták át a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2019. évben Kovács Bíborka 7. osztályos tanuló kapta a díjat. Gratulálunk!

Bíborka a Györgyi Dénes Általános Iskola 7.B osztályos tanulója.
Ötödik osztályos korától részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein. Hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. A városi ünnepélyeken, rendezvényeken is szívesen vállal szereplést.
Aktív résztvevője osztálya kulturális és közösségi életének, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére. Ötleteivel, kreativitásával és példás szorgalmával elősegíti a fontos alkalmak (Farsang, Mikulás stb.) tartalmas előkészítését, azok megszervezését.
Érdeklődése szerteágazó. A biológia, az irodalom, a zene, a tánc és az előadóművészet egyaránt érdekli. Természettudományos valamint magyar versenyeken is szívesen méretteti meg tudását. A zeneiskolában fuvola valamint a zongora tanszak diákjaként tanult muzsikálni. 2017-ben a Várpalotán rendezett Megyei Fafúvós Versenyen bronz minősítést ítélt a zsűri Bíborkának.
2011 óta tanul modern táncot a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdióban. Számtalan díjat kapott különböző magyarországi és nemzetközi táncversenyen. A teljesség igénye nélkül néhány:2017-ben a Dunántúli Táncversenyről ezüst minősítést és különdíjat hozhatott haza, 2017-ben Várpalotán arany minősítést kapott. Szerbiából 2019-ben a nemzetközi modern táncok versenyén duo tagjaként első helyezést ért el.
Szorgalmasan és kitartóan végzi iskolai feladatait, megbízható Lelkiismeretes, megbízható ember, feladattudata kialakult, példát mutat társainak.

 

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2018/2019. tanév


Balatonalmádi Város Önkormányzatának "Kiváló kulturális tevékenységért" 2018. évi díjazottja: Gergelyi Noémi, aki
az elismerést a Humán Bizottság december 11-i ülése előtt vehette át.
Szívből gratulálunk!

Noémi szívesen és aktívan vesz részt osztálya és az iskola kulturális életében. A projektmunkák, tanulmányi versenyek, vetélkedők, kulturális bemutatók, ünnepi műsorok tevékeny szereplője, rajz tehetsége kiemelkedő. Érdeklődő, sokoldalú, kreatív, környezetével jól együttműködő tanulónk, különösen zenei tudásával gazdagítja az iskolát.
2010-ben kezdte meg zeneiskolai tanulmányait. Szép énekhangjával és jókedvű éneklésével már előképzősként szerepelt társaival a városi ünnepségen. Az első fellépést számos követte: általános iskolai ünnepségeken, óvodásoknak tartott bemutatón, városi rendezvényeken, jótékonysági hangversenyeken hallhattuk őt társaival.
Ezeket követték 2012-től a versenyek.
Celldömölkön az Ádám Jenő Népdaléneklési versenyeken 2012-2014-ig több arany, ezüst, és bronz oklevelet szerzett társaival.
Balatonfüreden a nemzetközi művészeti fesztiválon 2015-ben több kategóriában is ért el szép eredményt társaival: egy arany és egy ezüst oklevél.
Országos megmérettetéseken kamarakórusban az egri II. Országos Eszterházy Kamaraéneklési versenyről ezüst, a budapesti Társaséneklési versenyről (2015.) arany oklevéllel tért haza.
Hegedűjátékával is többször megörvendeztette a közönséget, és Sistrum hegedűversenyen ezüst oklevelet szerzett.
 

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2017/2018. tanév

Balatonalmádi Város Önkormányzatának "Kiváló kulturális tevékenységért" 2017. évi díjazottja: Pápai Polli
 

Polli a Györgyi Dénes Iskola 8.a osztályos tanulója.
Magatartásával, kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájával példát mutat az iskola növendékeinek. Az iskolai feladatokat önként vállalja, és maradéktalanul teljesíti azokat. Tanulmányi munkájában kitartó, a tanítási órákra pontosan és rendben, maximálisan felkészül. Az órai munkát érdeklődésével, aktivitásával segíti. Tanulmányi munkájában többletfeladatokat végez, részt vesz versenyeken, pályázatokon. Anyanyelvi, rajz- és sportversenyeken képviseli iskoláját, jelenleg is a Veszprémi Torna Club sportolója, ahol 4 éve talajtornázik.
Szerteágazó érdeklődési körét jelzi, hogy két évig gitározott, két évig citerázott, majd újabb egy évig gitározott a zeneiskolában.
A közösség alakításában aktívan részt vesz, kezdeményez, ezért 5. osztályos kora óta a diákönkormányzat meghatározó tagja.
Megnyilvánulásaiban őszinte, társaival, tanáraival szemben tisztelettudó, együttműködő és segítőkész.
Az iskolán kívüli versenyeken, vetélkedőkön, illetve előadásokon, bemutatókon is eredményesen szerepel. Évek óta aktív szereplője az iskola ünnepi műsorainak, a városi megemlékezéseknek. Kiemelkedő énektudásával, színpadi jelenlétével emeli az előadások színvonalát. Vers-és prózamondó versenyek eredményes résztvevője, népdaléneklését többször aranyminősítéssel jutalmazták.
Tehetségére a veszprémi Pannon Várszínház vezetése is felfigyelt, ezért már négy éve megbízható tagja a társulatnak. A bemutatók előtt az estébe nyúló előadások és a hosszú, délutáni próbák ellenére kiegyensúlyozottan teljesít a tanórákon. Olyan ismert darabokban játszik, mint a Toldi, a Hegedűs a háztetőn, A dzsungel könyve, a Mária evangéliuma, valamint az Emil és a detektívek.
Eredményei - Iskolai tantárgyi versenyek:
• Matematika: Bolyai, Medve, Kenguru, Zrínyi Verseny
• Magyar nyelv és irodalom: Bolyai, Simonyi Helyesírási Verseny, Bendegúz Nyelvész, Szavalóversenyek
• Természettudomány: Bolyai, Herman Ottó Verseny
Népdaléneklő verseny:
• Enying-aranyminősítés (alsó tagozat)
• Csajág-kórusversenyek (alsó tagozat)

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2016/2017. tanév

Balatonalmádi Város Önkormányzatának "Kiváló kulturális tevékenységért" 2016. évi díjazottja: Piller Luca

Luca a Györgyi Dénes Általános Iskola 7. a osztályos tanulója. 7 éves kora óta foglalkozik hangszeres zenével, énekléssel és tánccal. Ötödik éve jár a Balatonalmádi Kósa György Zeneiskolába, ahol heti 2 órában szolfézst, heti 2 órában fuvolázni tanul. Ebben az évben kezdett el zongorázni az Ars Nova Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Többször fuvolázott városi rendezvényeken. Egyik fuvola vizsgaelőadáson saját szerzeményét is eljátszhatta. Harmadik éve jár a Veszprémi Dal-ma Egyesület Musical Színházába, ahol Völler Adél énekművész tanár és Módri Györgyi színművész irányításával –társaival együtt- teljes musicaleket tanul. Luca az alábbi darabokban szerepelt: Grease, Dzsungel Könyve, Abigél, Isten Pénze, Diótörő, József és a Színes Szélesvásznú Álomkabát, Kölyök, Oroszlánkirály, Macskák. A telt házas előadások nagyobb városi művelődési központok színháztermeiben és a Veszprémi Petőfi Színházban voltak. Musical előadásaikkal rendszeresen fellépnek különböző települések balatoni nyári fesztiváljain. Természetesen többször szerepeltek városunk rendezvényein is (Borfesztivál, Karácsony, Fehér Party, Nyugdíjas Klub, stb.). Luca énektudása fejlesztése érdekében egy éve magánéneket tanul a Veszprémi Csermák Antal Zeneiskolában.
Luca számára az éneklés és a zene mellett a tánc is fontos. Három évig akrobatikus rock-and-rollt táncolt a Balatonfüredi Acro-Dance Egyesületben, sok-sok versenyen vett részt. Három éve jár a Winners Versenytánc Egyesületbe, ahol klasszikus táncot tanul.

Luca rendszeresen részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein is. Szavalataival, énektudásával évek óta hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. Tavaly részt vett a Himnusz-éneklő versenyen, ahol korosztályában sikeresen teljesített, dicséretet kapott tiszta, átélt énekléséért. Aktív résztvevője osztálya kulturális és közösségi életének, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére. Ötleteivel, kreativitásával és példás szorgalmával elősegíti a fontos alkalmak (Farsang, Mikulás, egy-egy osztálytárs búcsúztatása stb.) tartalmas előkészítését, azok megszervezését.
„Költői vénájának”, olvasottságának köszönhetően az irodalom-tananyagot és az irodalomórákat egy-egy általa költött verssel teszi érdekesebbé, emlékezetessé. Szorgalmasan és kitartóan végzi iskolai feladatait, megbízható. Humán érdeklődése szerteágazó. A szépirodalom, a zene, a tánc és az előadóművészet egyaránt érdekli. Humán érdeklődését mutatja, hogy az ilyen jellegű tanulmányi versenyeken is sikeresen teljesít. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny meghatározó résztvevője évek óta. Ezen a versenyen is bizonyítja az irodalmi és az anyanyelvi kultúránkban való jártasságát.

Luca eredményei:
Énekversenyen elért eredményei:
• 2014.ápr.27. Veszprémi Játékok Nemzetközi Verseny: Szóló ének bronzérem, Duett ének bronzérem
• 2015.ápr.24. Veszprémi Játékok Nemzetközi Verseny: Szóló ének ezüstérem
Versenytáncban elért eredményei:
• Európa Bajnokság (2015, Balatonfüred): 1. helyezés, arany minősítés
• Magyar Területi Bajnokság (2015, Budapest): 1. helyezés, arany minősítés
• Magyar országos Bajnokság (2015, Budapest): 1. helyezés, arany minősítés
További 6 érmet nyert akrobatikus rock-and-roll területi versenyeken.

Kiváló kulturális tevékenységért díj 2015/2016. tanév

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága minden év decemberében megjutalmazza azokat a tanulókat, akik példamutató iskolai teljesítményük mellett a művészet valamely ágában, ágaiban is kiemelkedő eredményeket éretek el. 2015-ben iskolánkból Rézmüves Miklós 7. b osztályos tanuló részesült elismerésben.

Miklós a Györgyi Dénes Iskola 7/b osztályos tanulója.

Kitartóan, szorgalmasan, pontosan végzi iskolai feladatait, érdeklődése sok mindenre kiterjed.

Reálisan látja az iskolai élet adott helyzeteit és a világ dolgait, értékítélete megbízható. Határozott véleménye van, melyet mindig kifejezésre juttat, ezáltal segíti és színesíti a tanórák lendületes haladását.

A közösség életében tevékenyen részt vállal, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére, vállalásait pontosan teljesíti.

Évek óta meghatározó tagja az iskolai ünnepi műsoroknak. Teherbírása, önfegyelme, megbízhatósága példaértékű. A próbák során együttműködő. Törekszik az igényes, minőségi előadásra mind a vers- és prózamondásban, mind a szóló-és kóruséneklésben. Énektudásával is hozzájárul az ünnepi műsorok színvonalának emeléséhez. A Kósa György Zeneiskolában szolfézst és zongorát tanul, ahol 2011-ben kezdődő zeneiskolai tanulmányaiban évről évre kitűnő eredményeket ér el. Szolfézs tárgyban és szép énekhangjával sok városi, iskolai és egyéb kulturális eseményen való szereplésen, versenyen vett részt. Legrangosabb ezek közül a 2014-ben megrendezett XI. Országos Kodály Zoltán Szolfézsverseny döntőjébe kerülés.

Egyéb rangosabb versenyeredményei:
2015. Országos Társaséneklési verseny kamarakórussal: arany minősítés,
2012., 2013., 2014. Ádám Jenő Népdaléneklési verseny - arany, bronz, arany,
2015. Sistrum szolfézsverseny - arany minősítés,
2013., 2015. megyei szolfézsverseny, ezüst, arany minősítés,
2015. Nemzetközi verseny kamarakórussal - Balatonfüred ezüst/.

Humán érdeklődését mutatja, hogy az ilyen jellegű tanulmányi versenyeken is sikeresen teljesít. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny meghatározó résztvevője évek óta. Ezen a versenyen is bizonyítja az irodalmi és az anyanyelvi kultúránkban való jártasságát.