06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Tanulmányi versenyek

2023/2024. tanév

"Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell."
Bolyai Farkas
Iskolánkban évek óta a legnépszerűbb tanulmányi verseny a Bolyai Csapatverseny. Az elmúlt időszakban matematikából és anyanyelvből mérhették össze tudásukat diákjaink 4 fős csapatokban.
Matematikából felső tagozaton 12 csapat indult, közülük összesen 3 csapat került be a legjobb 10 közé, és egy csapat, Hámori Zsófia, Tóth Lilien, Nagy Orsolya és Sipos Hanna Róza jutott tovább az országos döntő írásbeli fordulójára. A tanulókat felkészítette Ézsiásné Szakonyi Márta, Ódorné Tóth Zsuzsanna és Sári Gyuláné.
Anyanyelvből 3-4. évfolyamon összesen 7 csapat indult. Közülük összesen 3 csapat került be az első 10 közé a körzeti forduló során. Felkészítő tanáraik Tóth Zsuzsanna, Mester Ferencné, Hegyessy- Takács Edit és Szántód Helga.
Felső tagozaton 18 csapat indult, ahol a körzeti forduló során 2 csapat lett a legeredményesebb, akik az első 10 között végeztek. Felkészítőjük Kőrős Anikó és Völgyi Zsuzsa.
Gratulálunk minden diáknak és pedagógusnak!
2023.12.06.

 

2022/2023. tanév

MEDVE MATEK GO

Október 1-én iskolánk tanulói egy élménydús szabadtéri matematika versenyen vettek részt az Almádi szoborparkban. A Medve Matek Go őszi csapatverseny elnevezésű megmérettetésen 15 csapban 45 tanuló mérte össze tudását. 3 aranymedve, 8 ezüstmedve és 3 bronzmedve  csapateredményünk született. 

Gratulálunk a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak.

Felkészítők: Czaunné Marton Adrienn, Ézsiásné Szakonyi Márta, Ódorné Tóth Zsuzsanna, Sári Gyuláné.

Külön dicséretes, hogy a közép-dunántúli régióban a 8. osztályos Pató Ágoston – Hegyessy Zsombor, és a Bagó Petra – Kovács Flóra – Kővári Kincső aranymedve rangú csapatunk I. illetve II. helyezett lett.

A medvebocsok kategóriában, Bagó Péter – Fabó Marcell – Kádár Simon aranymedve rangú csapatunk VI. helyen végzett.

A vidám hangulatban telt versenyen a tanulók és a tanáraik jól érezték magukat miközben a digitális tudásuk is gyarapodott.

 

Bolyai Matematika Csapatverseny

Nagyszerű eredmények születtek a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában

2022. október 14-én délután került megrendezésre a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója a 3-8. osztályban. Iskolánkból összesen 13 csapat vett részt, akik lelkesen készültek a megmérettetésre. A gyerekek nagyon szép eredményeket értek el. 7 csapatunk a legjobb 10 között végzett, 3 csapat pedig bejutott az országos döntő írásbeli fordulójába.

3. osztály: Kovács Ábel, Kovács Bence, Nagy Márton Bendegúz, Lakatos Márton 2. hely

Hegedűs Bors Kornél, Pék Bendegúz, Pirik Zsigmond 5. hely

4. osztály: Heidinger Levente, Kishalmi Lili Eszter, Szőnyi Elena Míra, Lipcsei Adél 2. hely

5. osztály: Jakus Kamilla, Evans Indigó, Lippai-Nagy Dániel, Erdei Péter 5. hely

6. osztály: Benedek Zétény, Fabó Marcell, Jeszenszky Emese, Kádár Simon 4. hely

8. osztály: Bagó Petra, Gulyás Dorka, Kovács Flóra, Kővári Kincső 1. hely

Geréd Zalán, Nagy Dávid, Pató Ágoston, Varga Zsombor 7. hely

Szívből gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanítóiknak, tanáraiknak!

Felkészítők: Benedeczki Éva, Czaunné Marton Adrienn, Csécsi Zoltánné, Ézsiásné Szakonyi Márta, Hofstetterné Vollain Márta, Mester Ferencné, Ódorné Tóth Zsuzsanna, Papp Veronika, Tóthné Kunstár Judit

 

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

Iskolánkban évek óta az egyik legnépszerűbb tanulmányi verseny a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny. A verseny célja, hogy segítse a diákokat abban, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

Alsó tagozatból két csapat került be ebben a tanévben a megyei 10 csapat közé.

Megyei 10. helyezést ért el a 3.b osztályos Nagy Márton Bendegúz, Kovács Ábel, Kovács Bence, Lakatos Márton. Felkészítő tanítójuk Mester Ferencné volt.

Megyei 2. helyezést a 3.a osztályból Ernhoffer András, Kocsis Lara, Kreutz Rozi és Soltész Róza érte el. Ők képviselték iskolánkat az országos versenyen is. Felkészítő tanáruk Hofstetterné Vollain Márta volt.

A felsősök közül két csapat jutott be az év folyamán legjobban teljesítő 10 csapat közé a megyei fordulóban. 9. helyezést ért el a Pató Ágoston, Geréd Zalán, Nagy Dávid, Tamás Endre összeállítású 8. osztályos csapat. A legjobb eredményt a Gulyás Dorka, Kovács Flóra, Kővári Kincső és Bagó Petra összeállítású csapat ért el, ők 5. helyezettek lettek a megyei versenyen. Felkészítő tanáruk Völgyi Zsuzsa volt.

Gratulálunk csapatainknak, és további eredményes versenyzést, sok sikert kívánunk!

 

Szavalóverseny és rajzpályázat

Szavalóverseny és rajzpályázat Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára

„A csoda nem a vers, hanem az őt befogadó gyerek. A csoda a kapcsolat. A csoda az adomány, ami a költészet.”

/L. Békési Júlia/

Petőfi Sándor születésének 200-dik évfordulója alkalmából iskolánk alsó tagozatos diákjai számára szavalóversenyt és rajzpályázatot hirdettünk.

Minden évfolyamnak egy-egy kiválasztott vershez kellett illusztrációt készíteni. A zsűri közel 200 alkotás közül választotta ki a legjobbakat. A legkülönlegesebb munkákat kiállítottuk és alkotóik jutalomban részesültek.

Március 14-én az egész alsó tagozat előtt egy ünnepség keretében mutathatták be a legjobb versmondók a költeményeket.

Gratulálunk minden résztvevő és minden díjazott kisdiáknak!

Díjazott versmondók:

1. évfolyam: Cselik Luca1.a, Illés Gyárfás 1.b, Koch Dóra 1.b

2.évfolyam: Varga Vica 2.a, Holéczy Mihály 2.b, Pataky Vince 2.b

3.évfolyam: Kreutz Rozi 3.a, Soltész Róza 3.a, Kovács Ábel 3.b

4.évfolyam: Mátéffy Hunor 4.a, Huszka Boróka 4.b, Heidinger Levente 4.b

Rajzpályázat nyertesei:

1. évfolyam: Dudás Levente 1.a, Duric Alen 1.a, Kovács Luca 1.b

2.évfolyam: Bacsi Zselyke 2.a, Bors Bíborka 2.b, Pataky Vince 2.b

3.évfolyam: Barabás Kamilla 3.a, Fazekas Maja 3.b, Meiczinger Vilma 3.b

4.évfolyam: Lipóczi Bálint 4.a, Szőnyi Elena 4.b, Holéczy Júlia 4.b

 

Zrínyi Ilona matematikaverseny

A XXXIV. Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére 2023. március 16-án került sor a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában. Az egyik legrangosabb matematikai erőpróbán tanulóink remekül helyt álltak, az elmúlt évekhez hasonló nagyon szép eredményeket értek el.

Az iskolák rangsorában a Györgyi Dénes Általános Iskola idén a vármegyei III. helyezést érte el.

Az eredményhirdetésre iskolánk 8 tanulója és 2 nevelője kapott meghívást.

Legkiemelkedőbb egyéni eredmények:

Bors Bíborka 2. o. III. helyezés

Partleton Arthur Terry 2. o. X. helyezés

Szokoly Milos 2. o. XII. helyezés

Pék Bendegúz 3. o. I. helyezés

Lakatos Márton 3. o. VII. helyezés

Kovács Ábel 3. o. XII. helyezés

Ther Dénes 4. o. VII. helyezés

Kővári Kincső 8. o. IV. helyezés

Az országos döntőre intézményünk 1 tanulója jutott tovább. Iskolánkat az országos megmérettetésen Pék Bendegúz 3. osztályos tanuló képviseli.

Csapataink 2. és 3. évfolyamon 1. helyezést értek el.

Csapatverseny eredmények:

2. évfolyamon vármegyei I. helyezett (Bors Bíborka, Partleton Arthur Terry, Szokoly Milos)

3. évfolyam vármegyei I. helyezett (Pék Bendegúz, Lakatos Márton Kovács Ábel)

Felkészítő pedagógusok: Szántód Helga, Hegyessy-Takács Edit, Hofstetterné Vollain Márta, Mester Ferencné, Nagy Judit, Ézsiásné Szakonyi Márta

Díjazott pedagógusok: Hofstetterné Vollain Márta, Hegyessy-Takács Edit

Valamennyi versenyzőnek és felkészítőnek szívből gratulálunk! A döntőn sok sikert kívánunk!

 

FRÜHLINGSSPAß – NÉMET SZÉPKIEJTÉSI VERSENY

2023. április 4-én került sor a balatonfüredi Református Általános Iskolában az idei Frühlingsspaß (Tavaszi vígasság) elnevezésű német szépkiejtési versenyre, melyen diákjaink első ízben a tavalyi tanévben vettek részt.

Ezúttal már 12 diákkal képviseltük iskolánkat, valamennyi kategóriában. A vetélkedő rendkívül gazdag feltöltődést kínált. A füredi iskola német színjátszó körének vidám, zenés előadása után zajlott le a verseny, majd egy kis büfézés után a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület német önkéntesének, Janika Braungernek a prezentációja következett, aki nagyon élményszerűen beszélt magáról, szülővárosáról, és magyarországi küldetéséről. Az utolsó előtti programpont a húsvéti kincsvadászat volt, végül a délután zárásaként került sor az izgalmas eredményhirdetésre.

A vetélkedőn 5 iskola 50 diákja vett részt. A gyerekeknek először néhány mondatban be kellett mutatkozniuk, aztán egy memoritert adtak elő, melyet egy előre elkészített rajzzal prezentáltak is. Tanulóink szépen helyt álltak. A hetedik/nyolcadikosok kategóriájában az 1. és 2. helyezést is elhoztuk Gulyás Dorka és Horváth Csenge személyében. Dorka teljesítményét a zsűri külön is kiemelte.

Iskolánk diákjai voltak: Ott Marcell, Mátéffy Hunor, Duric Elenor, Benedek Zsolna – 4. osztály

Nagyidai Nándor – 5. osztály

Benedek Zétény – 6. osztály

Horváth Csenge, Kovács Benedek – 7. osztály

Gulyás Dorka, Bagó Petra, Geréd Zalán István, Tamás Endre – 8. osztály

Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül ez a színvonalas verseny, és újra lesz ennyi vállalkozó szellemű diák.

Gratulálunk nekik!

 

Országos kamaraének verseny

Április 14-15-én iskolánk tanulói –a Kósa György Zeneiskola versenyzőiként- Egerben vettek részt az országos kamaraének versenyen. Kádár Simon és Benedek Zétény, valamint Rudner Kamilla és Rasovszky Csepke duett kategóriában ezüst minősítést nyertek. Nagyon ügyesek voltak, büszkék vagyunk Rájuk. Dicsőséget szereztek nem csak a Zeneiskolának, de általános iskolájuknak is. Felkészítő tanáruk Nádasné Varga Katalin.

 

 
Kenguru Nemzetközi Matematika verseny eredményei

A tavasz folyamán került megrendezésre az idei Kenguru Nemzetközi Matematika verseny. Iskolánk felsőtagozatából 5 ötdikes, 13 hatodikos, 1 hetedikes és 3 nyolcadikos tanuló mérte össze tudását megyei és országos szinten kortársaival. A sok szép eredmény közül a legkiemelkedőbbek a következők:
Megyei
I. hely: Pató Ágoston 8. osztály -Felkészítő: Ézsiásné Szakonyi Márta
II. hely: Kővári Kincső 8. osztály - Felkészítő: Ézsiásné Szakonyi Márta
II. hely: Lippai Nagy Dániel 5. osztály - Felkészítő: Czaunné Marton Adrienn
VI. hely: Bagó Petra 8. osztály - Felkészítő: Ézsiásné Szakonyi Márta
VI. hely: Kádár Simon 6. b osztály - Felkészítő: Ódorné Tóth Zsuzsanna
VII. hely: Jakus Kamilla 6. b osztály - Felkészítő: Czaunné Marton Adrienn

Az alsó tagozatos tanulóink is szép eredményeket értek el a versenyen. Megyei „dobogós” eredményeink:
2. évfolyamból:
I.helyezés /224-ből Bors Bíborka 2. b osztály - Felkészítő: Hegyessy-Takács Edit
VII. helyezés/224-ből Paulik Barnabás 2.a osztály - Felkészítő: Szántód Helga
3. évfolyamból:
II. helyezés / 183-ból Kocsis Lara 3.a osztály - Felkészítő: Hofstetterné Vollain Márta
III. helyezés / 183-ból Pék Bendegúz 3. a osztály - Felkészítő: Hofstetterné Vollain Márta
4. évfolyamból:
III. helyezés /121-ből Zentai Jázmin 4. b osztály - Felkészítő: Nagy Judit

Gratulálunk tanulóinknak!

2023.05.18.

MatekÁsz verseny eredményei

Az idei tanévben is beneveztünk a Bendegúz Akadémia által szervezett MatekÁSZ országos matematikaversenyre. Alsó és felső tagozatos diákjaink is részt vettek a több fordulós megmérettetésen. A vármegyei fordulóba továbbjutottak közül a legeredményesebbek a következő tanulók voltak:

Alsó tagozat: 2. helyezett: Kocsis Lara 3.a

3. helyezett: Pirik Zsigmond 3.a

4. helyezett: Pék Bendegúz 3.a

4. helyezett: Lakatos Márton 3.b

8. helyezett: Kovács Ábel 3.b

Felső tagozat: 2. helyezett: Jakus Kamilla 5.b

4. helyezett: Benedek Zétény 6.b

Külön gratulálunk Jakus Kamilla 5.b osztályos tanulónak, aki az országos döntőbe is bejutott!

2023.05.18.

Medve Szabadtéri Matematika Csapatverseny 2023

Kellemes időben és környezetben, töltöttünk el egy jóhangulatú délutánt 2023 május 26-án Veszprémben a Kolostorok és Kertek Völgyében az idei Medve Szabadtéri Matematika Csapatverseny regionális fordulóján.

Iskolánkból 18 alsó tagozatos csapatban 52 kisdiák és 24 felső tagozatos csapatban 66 tanuló vett részt.

Közülük a kicsiknél 13 arany minősítésű és 5 ezüst minősítésű eredmény született, míg a nagyobbaknál 19 arany és 3 ezüst minősítésű csapateredményt mondhattunk magunknak.

Kiemelt eredményt értek el a következő csapatok:

• Barcza Botond – Cselik Álmos Atakám – Hegedűs Bors Kornél koala3 kategóriában I. hely.

• Meghívást kaptak a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőre.

• Demetrovics Pál – Pék Bendegúz – Pirik Zsigmond koala3 kategóriában II. hely

• Nagy Márton Bendegúz – Juhász Gergely – Kádár Bertalan koala3 kategóriában III. hely

• Kővári Kincső – Kovács Flóra kismedve kategóriában II. hely

• Gulyás Dorka – Bagó Petra kismedve kategóriában III. hely

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek egyaránt.

 

2019/2020. tanév

Bolyai csapatverseny

Sikerek a Bolyai csapatversenyen magyarból
Alsó tagozaton 3. és 4. osztályosoknak szervezték meg a versenyt, melyre iskolánkból 7 csapat nevezett. A legjobb eredményt a Szöveg királyai 3. osztályos csapat érte el. Bató Medox, Benedek Zétény, Fabó Marcell és Kádár Simon az előkelő második helyezést szerezte meg. Felkészítő tanáruk: Szántód Helga
A felső tagozaton 4 csapat jutott be az évfolyamán legjobban teljesítő 10 csapat közé a megyei fordulón. Közülük a legeredményesebb az 5. osztályos csapat lett. Gulyás Dorka, Kovács Flóra, Kővári Kincső és Mandl Maja az 5. helyezést érték el a megyei versenyen.
A felső tagozatosok felkészítő tanára Völgyi Zsuzsa volt.
Gratulálunk csapatainknak és további eredményes versenyzést, sok sikert kívánunk.

Hangos olvasási verseny

Ebben a tanévben is sikeresen szerepeltek tanítványaink a Vörösberényi Általános Iskola által meghirdetett körzeti hangos olvasási versenyen.
2. évfolyamon: Erdei Péter 2. helyezett
4. évfolyamon: Szántód Zénó 1. helyezett
Mester Zsófia 2. helyezett
Gratulálunk!

Megyei Matematikaverseny

A Györgyi Dénes Általános Iskola tanulói szép eredményeket értek el a Megyei Matematikaversenyen:
Kádár Simon 3. évfolyam megyei 2. helyezett (felkészítő tanára: Czuczay Zoltánné), Nagy Dávid 5. évfolyam megyei 3. helyezett (felkészítő tanára: Tóthné Kunstár Judit), Lipcsei Márk 6. évfolyam megyei 4. helyezett (felkészítő tanára: Sári Gyuláné), a 7. évfolyamon Gáspár Bence megyei 7. helyezett, Körmendi György megyei 8. helyezett (felkészítő tanáruk: Sári Gyuláné)
Gratulálunk a sikeres teljesítményhez!

Bolyai matematika verseny

Iskolánk 18 csapattal szerepelt a Bolyai matematika verseny megyei fordulóján.

4 csapat jutott a legjobb tíz közé. Az ötödik osztályosok közül Bagó Petra, Kovács Flóra, Kővári Kincső, Gulyás Dorka csapata megyei harmadik helyezést, a hetedik osztályosok közül Ács Gergő, Buda Roland, Gáspár Bence, Körmendi György csapata megyei elő helyezést ért el. A hetedik osztályos csapat az országos döntőbe jutott.

Sári Gyuláné legeredményesebb tanári felkészítőként tanári fődíjat kapott.

 

2018/2019. tanév

 

Madarak és Fák Napja Országos Verseny

2019.04.05-én rendezték meg Zircen a verseny területi fordulóját, melyen iskolánk csapata az 5. helyet érte el.

Résztvevők:

Nagy Domonkos 6.a

Varga Szabina 7.a

Zöld Olívia 7.a

A verseny témája: az Év Faja 2019 és a Bükki Nemzeti Park ismerete

Gratulálunk!

 

Nemzetközi Kenguru Matemetika Verseny

Iskolánk tanulói a Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen idén is szép eredményt értek el. 

A megyei legjobb tíz közé jutottak:

1. helyezés Gásár Bence 6.a

3. helyezés Körmendi György 6.a

4. helyezés Kővári Kincső 4.a

6. helyezés Mester Márton 8.a

7. helyezés Németh Flórián 5.b

8. helyezés Lipcsei Márk 5.a

8. helyezés Horváth Csenge 3.b

Gratulálunk!

 

Cholnoky Jenő Matemeatika Alapműveleti Verseny

Idén is eredményesen zárult az alapműveleti matematikaverseny, amelyen veszprémi és Veszprém környéki, felső tagozatos tanulók indulhattak. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny után ezen is kiváló eredményt értek el tanulóink. Keil Olivér 5. osztályos tanuló 3., Hegyessy Zsombor 4. osztályos tanuló és Gyimóthy Olivér 8. osztályos tanuló 4-4. helyezést érte el. Gratulálunk!

 

NyelvÉSZ anyanyelvi verseny

Iskolánk ebben a tanévben is sok tehetséges, versenyezni szerető diákkal vett részt a NyelvÉSZ anyanyelvi tanulmányi versenyen. A több éves hagyománnyal rendelkező, rangos, a gyerekek által kedvelt megmérettetésen a diákok kipróbálhatták anyanyelvi kreativitásukat, a nyelvi játékokban való jártasságukat, bizonyságot tehettek nyelvi készségeikről, hogy közben még jobban megismerjék anyanyelvünk szépségét.

Az iskolai fordulóból nyolcan jutottak a megyei döntőbe, ahol a 6. helyezést Osváth Kinga, a 7. helyezést pedig Kádár Panna 8. osztályos tanulók érték el.

Gratulálunk nekik!

 

Zrínyi Ilona Matematikaverseny

A Zrínyi Ilona matematikaverseny díjátadó ünnepségét –már hagyományosan- a Lovassy László Gimnáziumban tartották meg március 1-én. A legrangosabbnak ítélt matekversenyen iskolánk –az elmúlt két évhez hasonlóan- 2. helyen végzett az általános iskolák közötti rangsorban.
A 2. évfolyamosok (Kádár Simon, Hámori Zsófia, Kiss Csanád) és az 5. osztályosok (Lipcsei Márk, Németh Flórián, Keil Olivér) csapatversenyében iskolánk csapatai a 2. helyen végeztek. A 6. osztályosok versenyében megyei 3. helyezett lett iskolán csapata (Körmendi György, Gáspár Bence, Buda Roland).
Kiemelkedő egyéni eredményeink, akik évfolyamukon a legjobb 10 között végeztek:
Kádár Simon 2. osztály megyei 6. hely
Rozsos Benedek 3. osztály megyei 10. hely.
Lipcsei Márk 5. osztály megyei 2. hely
Németh Flórián 5. osztály megyei 8. hely
Körmendi György 6. osztály megyei 2. hely
Gáspár Bence 6. osztály megyei 7. hely
Mester Márton 8. osztály megyei 9. hely
Zemen János az iskola legjobb felkészítő tanára díjat kapta.
Gratulálunk tanítványainknak és felkészítő tanáraiknak!

 

Hangos olvasási verseny

Ebben a tanévben is sikeresen szerepeltek tanítványaink a Vörösberényi Általános Iskola által meghirdetett körzeti hangos olvasási versenyen.
2. évfolyamon: Cselik Mandula Lujza 1. helyezett
Bató Medox 3. helyezett
3. évfolyamon: Golubkovics Márk 1. helyezett
Tóth Pusztai Benedek 2. helyezett
Mester Zsófia különdíjas
4. évfolyamon: Gulyás Dorka 1. helyezett
Hegyessy Zsombor 3. helyezett
Gratulálunk!

 

Bolyai Matematikaverseny

Szép eredményeket értek el iskolánk tanulói a Bolyai-matematikaversenyen
A népszerű szaktárgyi versenyen az idei megmérettetésen Veszprém megyéből 221 csapat, közel 900 diák vett részt öt helyszínen (Tapolcán, Ajkán, Pápán és két veszprémi iskolában). A diákok a 3–8. évfolyamon mérték össze tudásukat.
Az ünnepélyes eredményhirdetést a Deák iskolában tartották, melyre kategóriánként az 1–6. helyezett csapat és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót.A legjobbak helyezésükkel jogot szereztek arra is, hogy képviseljék Veszprém megyét a november 24-én Budapesten megrendezendő országos döntőn.
Az ötödik évfolyamon hatodik helyezést ért el a „Menő négyes” elnevezésű csapatunk (Bécsy Bendegúz, Keil Olivér, Kelemen András, Lipcsei Márk). A hatodik évfolyamon a „Csokit vagy csalunk” elnevezésű „györgyis” csapat (Körmendi György, Gáspár Bence, Buda Roland, Schildmayer Gergely) az előkelő harmadik helyezést érte el.
A tanári fődíjat iskolánk tanára, Zemen János vehette át.

 

2016/2017. tanév

Kenguru Matematikaverseny

A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány a 2016/2017-es iskolai tanévre is meghirdette a Kenguru Matematikaversenyt. A Györgyi Dénes Általános Iskola tanulói szép eredménnyel teljesítettek a megyei versenyen.

A 4. évfolyamon Körmendi György Imre 1., Gáspár Bence 5. helyezett lett.

A 7. évfolyamon Schulcz Anna az 5., valamint Meiczinger Minna Lucia a 6. helyet szerezte meg.

A fenti szervezet Országos Matematika Verseny – Tréningjére 2017. június 18-25. között kerül sor: https://zalamat.hu/

 

Pangea Matematikaverseny

A verseny iskolai fordulójában 45 perc alatt 15 feleletválasztós tesztkérdésre kellett válaszolni. 5-5 darab 3, 4 és 5 pontos kérdésből állt a verseny. A feladatok az adott korosztály ismereteire épültek, az időkeret alatt megoldhatóak voltak. A 21 negyedik osztályos közül a három legeredményesebb tanuló: Körmendi György (77%); Gáspár Bence és Göde Petra 73-73%. Körmendi György megyei helyezése 13/92, országos helyezése 397/4422. A 14 hatodikos közül Mester Márton 80%-os, Gergelyi Noémi, Horváth Márton és Kádár Panna 70-70%-os tesztet írt. Mester Márton a megyei rangsorban 9/88, az országoson 489/4601 helyezett lett.

 

KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENY MEGYEI EREDMÉNYEI 2017

3. osztály

1. helyezett     Lipcsei Márk               felkészítő tanár          Czuczay Zoltánné

8. helyezett     Kovács Lotti              felkészítő tanár          Czuczay Zoltánné

5. osztály

2. helyezett     Rézműves Ádám        felkészítő tanár           Nándoriné Palásti Judit

8. osztály       

2. helyezett     Nádas András            felkészítő tanár           Nándoriné Palásti Judit

3. helyezett     Sági Tamás                 felkészítő tanár           Nándoriné Palásti Judit

Medvematek verseny 2017

A mozgalmas versenyen 11 csapat Arany medve, 3 csapat Ezüst medve, 1 csapat Bronz medve minősítést szerzett, a tanári csapat 3. helyen végzett kategóriájában.

Fantasztikus eredmények a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, a Györgyi Dénes Általános Iskolában

Veszprém megyében 7 város, 10 iskolájában zajlott a megyei forduló, 1310 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 90 diákot jutalmazták a március 4-i eredményhirdetésen, a Lovassy László Gimnáziumban. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak közöttük olyan diákok is, akik az egyéni versenyben nem kerültek be évfolyamukon a legjobb tíz közé, de két iskolatársukkal együtt, csapatban nyújtott teljesítményük alapján, díjazottak lettek. E nagyméretű verseny előkészítése nagyon sok munkával jár. Ezúton köszönjük meg a segítő felnőttek munkáját.
A Györgyi Dénes Általános Iskolából 70 tanuló vett részt a versenyen.
Csapatversenyben:
2. osztály 2. helyezés (Hegyessy Zsombor, Papp Sára, Pató Ágoston),
3. osztály 2. helyezés (Kovács Lotti, Lipcsei Márk, Németh Flórián Lehel),
4. osztály 1. helyezés (Buda Roland Lajos, Gáspár Bence, Körmendi György Imre), 5. osztály 2. helyezés (Erdős Balázs, Geréd László Áron, Rézmüves Ádám),
6. osztály 3. helyezés(Horváth Máté Bendegúz, Mester Márton Ferenc,OsváthKinga),
7. osztály 4. helyezés (Schulcz Anna, Gyüre Sarolta, Dolezsai Mátyás),
8. osztály 3. helyezés (Nádas András, Rézmüves Miklós, Sági Tamás)

Díjazott versenyzők:
Osztály Név Helyezés
2. Hegyessy Zsombor 7.
3. Lipcsei Márk 3.
4. Körmendy György Imre 1.
Gáspár Bence 2.
Buda Roland Lajos (csapatban 1.)
5. Rézmüves Ádám 4.
6. Horváth Máté Bendegúz 7.
7. Schulcz Anna 9.
8. Nádas András 3.

Díjazott tanárok: Kucserkáné Moravcsik Katalin és Nándoriné Palásti Judit.
Körmendy György Imre meghívást kapott az országos versenyre. De ez még nem minden! Az iskolák versenyében a megyei 2. helyezést értük el, így egy szép vándorserleget vehetett át iskolánk igazgatója, Ács Attila. Gratulálunk!
A díjkiosztó után készült fotót mellékeljük. Sajnos, nem lehetett jelen mindenki. A felvételről azok hiányoznak, akik éppen egy másik versenyen, a Kalmár László Matematikaversenyen vettek részt.

A Kocka Kobak Országos Matematika verseny november 24-én megtartott I. fordulójában iskolánk tanulói ismét nagyon jól teljesítettek.

A Közép-dunántúli régióban

a 3. osztályból:

Lipcsei Márk 3.

Keil Olivér 6.

Kelemen András 11.

a 4. osztályból :

Gáspár Bence 5.

Körmendi György 8.

az 5. osztályból :

Geréd László 15.

a 6. osztályból:

Sánta Zsófi 18.

a 7. osztályból:

Sulcz Anna 5.

Meiczinger Minna 7.

helyezést ért el.

Gratulálunk tanítványainknak!

 

2015/2016. tanév

A Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen 50 000 magyarországi általános iskolás diák indult. Iskolánkból 67 tanuló oldotta meg a feladatokat. A legjobb eredményt elért tanulóink: 3. évfolyamon Gáspár Bence megyei 3., 6. évfolyamon  Schulcz Anna megyei 9. helyezést szerzett. A megyei rangsor élvonalában végzett: 2. osztály: Lipcsei Márk és Németh Flórián Lehel, 3. osztály: Körmendy György Imre, 4. osztály: Rézműves Ádám, 5. osztály Gyimóthy Olivér, Horváth Levente, Mester Márton.

A Kalmár László Matematikaversenyen 4 diák indult, Sági Tamás 7. osztályos és Gáspár Bence 3. osztályos tanuló eredménye a megyében a legjobb volt az összesített országos listán.

Először vettek részt felsős csapataink a Medve Szabadtéri Matematikaversenyen Veszprémben. A háromfős csapatok térkép alapján a Kolostorok és kertek sétányain vándoroltak.  Az állomosokon furfangos, jó ötleteket igénylő feladatokat kaptak, a megoldás helyességétől függően haladhattak tovább, rossz válasz esetén mellékvágányra kerültek. Erre a megmérettetésre iskolánk pedagógus csapata is benevezett, harmadik helyezést értek el.

Nyolcadikosaink az Öveges iskolában kereskedelmi és marketing ismeretekről adtak számot.  A Gergelyi Laura, Nemere Dóra és Szilágyi Benedek alkotta Szerencse-malac csapat első helyezést ért el.

Zrínyi Ilona Matematikaverseny (2016.03.04.) megyei fordulón elért eredmények:

Egyéni eredmények:

2. osztály:

8. helyezett Németh Flórián Lehel

13. helyezett Lipcsei Márk

3. osztály:

12. helyezett Körmendi György Imre

6. osztály:

4. helyezett Schulcz Anna

7. osztály:

9. helyezett Rézmüves Miklós


Csapataink 7. évfolyamon 2. helyezést, 2. és 3. évfolyamon 3. helyezést értek el.

Csapatban elért eredményéért dicséretben részesül:

 Keil Olivér 2. osztály

Gáspár Bence 3. osztály

 Göde Petra 3. osztály

 Marton Eszter 7. osztály

Nádas András 7. osztály

 

Felkészítő tanárok: Czuczay Zoltánné, Kucserkáné Moravcsik Katalin, Nagy Judit, Nándoriné Palásti Judit és Sasvári Krisztina.

 

KockaKobak Országos Matematikaverseny (2016. január 09.) országos döntőn elért eredmények:

3. osztály:

12. helyezett: Gáspár Bence

felkészítő tanár: Kucserkáné Moravcsik Katalin

4. osztály:

14. helyezett: Csempesz Lara

felkészítő tanár: Mester Ferencné

 

KockaKobak Országos Matematikaverseny (2015. november 26.) eredményei a Közép-Dunántúli régióban:

3. osztály:

1. helyezett: Gáspár Bence (továbbjutott az országos döntőbe)

3. helyezett: Körmendi György

4. helyezett: Kovács Réka

4. osztály:

2. helyezett: Csempesz Lara (továbbjutott az országos döntőbe)

4. helyezett: Rézműves Ádám

6. osztály:

3. helyezett: Schulcz Anna

7. osztály:

5. helyezett: Marton Eszter

6. helyezett: Nádas András

 

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei eredmények (2015. november 06.):

Harmadik osztály:

6. helyezett A magyar abc csapata.

Tagjai: Babicz Mihály,.Kepli Kornélia, Kovács Bíborka Anna, Meiczinger Violetta Bella,

felkészítő tanár: Hegyessy- Takács Edit

8. helyezett: a Magyar királynők csapata.

Tagjai: Kovács Janka, Mandl Hanna Sára, Marton Ildikó, Tamás Kata,

felkészítő tanár: Kucserkáné Moravcsik Katalin

5. osztály:

7. helyezett a Tökéletes 4-es

Tagjai: Kepli Emese, Gergelyi Noémi, Horváth Levente, Gáspár Levente,

felkészítő tanár: Glöckl Eszter.

 

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulón elért eredmények (2015. október 16.):

3. helyezett a 3. osztályosokból álló Kisokosok csapata.

Tagjai: Gáspár Bence, Göde Petra, Körmendi György Imre, Marton Ildikó,

felkészítő tanár: Kucserkáné Moravcsik Katalin

6. helyezett a 7. osztályos A titokzatos TMSZA csapata.

Tagjai: Nádas András, Rézmüves Miklós, Sági Tamás, Sánta Szabolcs,

felkészítők: Nándoriné Palásti Judit, Sasvári Krisztina