06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Idegen nyelvi verseny

2017. november 15-én délután rendeztük meg iskolánkban angol és német nyelvből az idei országismereti idegen nyelvi versenyt.

Immár hagyománnyá vált a Györgyi Dénes Általános iskolában, hogy az ősz folyamán a jelentkezők egy csoportos vetélkedőn vesznek részt, mely valamilyen angol és német nyelvterületre jellemző hagyományt, vagy érdekességet dolgoz fel. Az előző két tanévben a Halloween és a Márton-nap ihlette meg a versenyt, ebben a tanévben az angol nyelvterületen Artúr király legendája és a skóciai Loch Ness-i szörny, német nyelvterületen pedig a svájci Tell Vilmos legendája és Friedensreich Hundertwasser, osztrák építész formabontó munkássága volt a téma. A felső tagozatos gyerekek vegyes csapatokban nyolc állomáson mérették meg magukat. A vetélkedő külön érdekessége volt, hogy az angol és német nyelvet tanulók egymás munkáját is segítették, mivel a feladatok megoldása ezt igényelte. A változatos kérdések a lexikai ismereteken kívül igénybe vették a kreativitást és az ügyességet is. A 88 résztvevő közül a 6. csapatot alkotó Réger-Cserép Krisztofer (8.A), Szabó Flóra (8.A), Kiss Anna (8.A), Horváth Máté (7.), Kerekes Zsombor (6.B), Erdős Blanka ((6.B), Negró Réka (6.B), Farkas Máté (6.B), Tamás Kata (5.A), Mandl Hanna (5.A), és Lázár Mátyás (5.A) bizonyult a legügyesebbnek.

A megmérettetés után vidám eszemiszommal zárult a nap.

Gratulálunk a helyezetteknek, és köszönjük valamennyi résztvevő munkáját. Bízunk abban, hogy jövőre újra találkozunk egy hasonló, nagy sikerű rendezvényen.

Geréd-Bakó Tünde, Kékesi Viktória, Varga Anikó

nyelvtanárok