06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Családos gyermeknap a Györgyiben

Bizonyára nehezen találnánk olyan kisdiákot, aki szívesen töltené a gyermeknapot az iskola falain belül. Azt hiszem, ezzel kapcsolatban a pedagógusoknak sem voltak hamis illúzióik, ezért nagyon okosan a Wesselényi strand területére szervezték idén ezt az alkalmat, melyre nemcsak az alsósokat, hanem szüleiket, testvéreiket is invitálták. Habár előző este komolyabb viharok fenyegették a program megvalósulását, úgy tűnik az égiek tekintettel voltak a több mint 160 kisgyermek egész éves kitartó munkájára, és nem hagyták, hogy a nekik szánt ajándéknapot csak úgy elmossa az eső.
A nap ceremóniamestere Kovács Krisztián volt, aki kisbírói mivoltában igen ügyesen és játékosan irányította a felszabadult diáksereget. Először vegyes csoportokat alkotva egy igazi 7 próbán méretették meg magukat a gyerekek, melyből a lelkes szülői gárda sem maradt ki, hiszen az állomáshelyeken ők segítették a feladatok kivitelezését. Az ötletes versenyben nem volt elég az ügyesség, szükség volt némi furfangosságra, és kitartásra, melyben gyakorta az elsős apróságok sokkal jobbnak bizonyultak, mint idősebb társaik.
A vetélkedés után már mindenki a saját osztálytársaival próbálhatta ki a régi idők játékait (pl: zsákbafutás, kötélhúzás, kosárhinta), vagy épp a modern kor vívmányait, mint a játszóházat, és hű társát, az örök kedvencet, vagyis az ugrálóvárat.
A strandhoz méltó nyári időben jól esett mindenkinek a hűs árnyékban elköltött tízórai és ebéd is, ezalatt nemcsak a gyerekek kaptak új erőre, de a tanárok és a szülők is kicsit kifújhatták magukat.
A gyermeknap a kisdiákok szórakoztatására, kikapcsolódására jött létre, melyre a túlterhelt iskolaév után igazán nagy szükségük van, mégis több célt is meg tudott valósítani: a feladványok óhatatlanul az ismereteiket bővítették, a csapatmunkában való együttdolgozási képességüket erősítette, míg a szülők bevonásával a helyi közösség építését is szolgálta.
Ahogy a mostani időkben ezt mondani szokás: “ez az esemény nem jöhetett volna létre”, ha nincsenek támogatók! Köszönet érte a Római Katolikus Egyház Balatonalmádi Közösségépítő Projektének (EFOP:1.3.5-16-2016-00503), és Balatonalmádi Önkormányzatának, aki a strandot biztosította ingyenesen helyszínül. A színvonalas játékokat a tanárok leleményes munkája mellett a Nabe, a Napraforgó Családi Bölcsöde és Zajácz Katalin ajánlotta fel. Rasovszky Zoltán, a strand gondnokának segítőkész hozzáállásával valósulhatott meg a program kiötlőinek minden elképzelése. A finom palacsinta a Gulyás Büfé, a frissítő jégkrém pedig a Flamingó Italbár jóvoltából szolgálta a még teljesebb élményt. És persze a felsorolásból nem maradhatnak ki a szülők sem, akik hősiesen állták a szikrázó napsütést, és a majdnem kifáradhatatlan gyereksereg játékkedvét. A legnagyobb elismerés azonban azt gondolom a tanárokat illeti, akik kitalálták, megszervezték és lebonyolították a rendezvényt, így a tanév hajrájában. Remélem a közelgő nyári szünet számukra is pihentető lesz, és ősztől hasonlóan szórakoztató programokkal rukkolnak elő a tanítás mellett!

Nagy Veronika
az egyik (majdnem mindig) lelkes szülő

A rendezvényen készült képek megtalálhatóak iskolánk facebook oldalán.