06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Jótékonysági bál

2016 ősze óta immár harmadik alkalommal rendezett jótékonysági bált a Györgyi Dénes Általános Iskola. Az első két év bevételéből egy kültéri játszótér valósult meg az alsós gyerekek örömére. Az idei rendezvénnyel pedig egy többfunkcionális sportpálya létrehozása lett megcélozva, melyre a felsős diákoktól fogalmazódott meg igény.
A bál megszervezésében a tanárok mellett a Szülői Munkaközösség tagjai vettek aktívan részt, így egy színvonalas esemény jöhetett létre a Magtár Rendezvényközpontban. Ács Attila jelenlegi, Fábián László nyugdíjas iskolaigazgatók mellett Sziráczky Valéria, SZM elnök köszöntötte a vendégeket. A kedves ünnepi műsort a DAL-MA Musical és Zenés Színpad, valamint a Winners Versenytáncos Egyesület növendékei adták, akik közül többen a Györgyi Iskola diákjai is egyben. A programból a szervezők az idén sem hagyták ki a tanári produkciót, amely ugyan kicsit átalakult, hiszen lelkes szülői szereplőkkel egészült ki a csapat, de az előző évekből megismert zenés- humoros számmal készültek. És hát igen, ahogyan azt már megszoktuk, idén is maradt egy kis szerep az Igazgató Úrnak, aki meglehetősen hitelesen el is tudta játszani feladatát.
A bőséges és ízletes vacsoráról a Mélytányér étterem gondoskodott, a zenét az előző évekről jól ismert, immár hattagú Party Maffia együttes szolgáltatta. Az est közepén a felajánlásokból származó tombolanyereményeknek örülhettek a szerencsésebbek.
A hajnal háromig tartó eseményen mindenki jól érezhette magát, hiszen a lehetőség adott volt egy jó beszélgetésre, nevetésre, táncra, mindamellett, hogy nemes célt támogatott. Az hogy mit sportoljon a gyermekünk lehet kérdés, vagy vita tárgya, de ahhoz, hogy egy testileg- lelkileg egészséges felnőtt váljon belőle, mindenképpen szükséges a rendszeres testmozgás. Ha ezzel a többfuncionális pálya megvalósulásával csak néhány diákot viszünk közelebb a sport szeretetéhez, már megérte. Aki- akár egy kisebb összeg- felajánlásával szeretne hozzájárulni célkitűzéshez, az a Györgyi Dénes Iskoláért Alapítvány számlaszámára (OTP 11748083-20016227) megteheti befizetését.
Köszönet illeti a fentebb említettek mellett az Önkormányzatot a helyszín biztosításáért, a dekoráció elkészítéséért az Angyalok Műhelye Esküvői Virágkötészetet, a sok magánszemélyt, vállalkozót, céget, akik tombolanyereményt ajánlottak fel, vagy támogató jegy vásárlásával a pálya létrejöttét támogatják. A bál előkészületében és zavartalan lebonyolításában oroszlánrésze volt a Szülői Munkaközösség két tagjának, Földi Angélának és Sziráczky Valériának.
És azt hiszem egy nagyon szép példája valósult meg a bálon az összefogásnak, amikor az egyik jótékonysági esemény tud egy másikon segíteni, egy kis előregondolkodással, szervezéssel: a tálszervízen fennmaradt, érintetlen étel felajánlásra került, és a Re- Formáló Egyesület önkéntes civil csoportja által üzemeltett “Enni adok- Enni kapok” akciójának köszönhetően rászorultakhoz jutott.
Így valósul meg Heltai Jenő gondolata, melyet a Karácsony című versében fogalmaz meg:
“A szeretet nagy ünnepén,
Mikor kiújul a remény,
Amikor testvér minden ember
…….
Mikor mindenki egyetért,
Mindenki egyért, egy mindenkiért.”.

Nagy Veronika
szülő

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek iskolánk facebook oldalán.