06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Közlekedési nap a Györgyi Dénes Általános Iskolában

Közlekedési nap a Györgyi Dénes Általános Iskolában
A közlekedés mindennapi életünk fontos része. Az iskola feladata, hogy felkészítse tanulóit az önálló közlekedés készségére, valamint a közlekedésben alkalmazott szabályok betartására. A közlekedés fenntarthatósága kiszámítható, balesetmentes, tudatos emberi magatartást kíván meg a szülőktől, gyermekektől egyaránt.
A közlekedési projektnap alkalmával iskolánk minden tanulója részt vett az élménydús, változatos és tartalmas feladatokat tartalmazó közlekedési versenyben.
Az alsó tagozatosok a gyalogos, míg a felső tagozatosok a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos feladatokat oldottak meg.
A kerékpáros ügyességi pályán jól szerepeltek tanulóink. Életkoruknak megfelelő biztonsággal és úttartással haladtak végig a sportpályánkon felállított ügyességi pályán.
A feladatok között szerepeltek gyalogos, kerékpáros, elsősegélynyújtási és a fenntartható közlekedéssel kapcsolatos gyakorlatok.
Fontos számunkra, hogy iskolánkban a mindennapi élethez szükséges alapvető kompetenciákat gyermekközpontúan közvetítsük tanulóink számára.

„Én úgy gondolom, hogy a szombati közlekedési vetélkedőn mindannyian jól érzetük magunkat, tanárok és diákok egyaránt. A kreatív, gondolkodtató és nagyon tanulságos feladatok mellett az is nagyban hozzájárult a jó hangulathoz, hogy a tanulók saját osztálytársaikkal együtt vehettek részt a különféle helyszíneken. A legnagyobb népszerűségnek a biciklis akadálypálya és a sakktáblás kérdezz-felelek örvendett. A tanárok odaadó munkájának, a segítők közreműködésének és a nebulók fegyelmezettségének hála egy roppant hasznos és szórakoztató munkanapot tudhatunk maguk mögött. Meggyőződésem, hogy még az is élvezte a versenyt, aki eleinte méltatlankodva jött egy szombati napon iskolába.” (Kádár Panna 8. osztály)

Külön szeretnénk megköszönni a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, valamint az Iskola védőnő segítő munkáját.

A rendezvényen készült képek megtalálhatóak iskolánk facebook oldalán.