06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Jó tanuló-jó sportoló és Kiválló kulturális tevékenységért díjak

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága "Kiváló kulturális tevékenységért" díjat adományozott Gergelyi Noéminek, és "Jó tanuló- jó sportoló" díjat adományozott Iker Sámuelnek, a Györgyi Dénes Általános Iskola Tanulóinak. Az elismerést a Humán Bizottság december 11-i ülése előtt vehették át.

Szívből gratulálunk!

Gergelyi Noémi

Noémi szívesen és aktívan vesz részt osztálya és az iskola kulturális életében. A projektmunkák, tanulmányi versenyek, vetélkedők, kulturális bemutatók, ünnepi műsorok tevékeny szereplője, rajz tehetsége kiemelkedő. Érdeklődő, sokoldalú, kreatív, környezetével jól együttműködő tanulónk, különösen zenei tudásával gazdagítja az iskolát.
2010-ben kezdte meg zeneiskolai tanulmányait. Szép énekhangjával és jókedvű éneklésével már előképzősként szerepelt társaival a városi ünnepségen. Az első fellépést számos követte: általános iskolai ünnepségeken, óvodásoknak tartott bemutatón, városi rendezvényeken, jótékonysági hangversenyeken hallhattuk őt társaival.
Ezeket követték 2012-től a versenyek.
Celldömölkön az Ádám Jenő Népdaléneklési versenyeken 2012-2014-ig több arany, ezüst, és bronz oklevelet szerzett társaival.
Balatonfüreden a nemzetközi művészeti fesztiválon 2015-ben több kategóriában is ért el szép eredményt társaival: egy arany és egy ezüst oklevél.
Országos megmérettetéseken kamarakórusban az egri II. Országos Eszterházy Kamaraéneklési versenyről ezüst, a budapesti Társaséneklési versenyről (2015.) arany oklevéllel tért haza.
Hegedűjátékával is többször megörvendeztette a közönséget, és Sistrum hegedűversenyen ezüst oklevelet szerzett.

Iker Sámuel

Samu kiváló képességekkel rendelkező, érdeklődő, tájékozott, kiemelkedően sokat olvasó tanulója a nyolcadik osztálynak. Különösen történelmi, földrajzi és biológia tárgyú ismeretei kimagaslóak. A tanulmányi versenyek közül a csapatversenyeket részesíti előnyben: matematika, történelmi és természettudományi versenyeken indult társaival együttműködve az előző években. Az elmúlt tanévben a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen a megye második legjobb csapataként ért el szép eredményt osztálytársaival a területi versenyen. A révkomáromi Jókai Mór alapiskola által szervezett Jókai élete és kora irodalmi-műveltségi versenyen második helyezést elért csapat meghatározó tagja volt.
Sámuel egész kis kora óta rendszeresen sportol. Mindennapjaiban a sport, a testmozgás fontos szerepet játszik. Több sportágat is kipróbált az elmúlt években. Eleinte úszott, majd egyre inkább a labdarúgás felé orientálódott. A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretei között ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2012 óta a Balatonalmádi Sportegyesület igazolt labdarúgója lett. Az évek során Samu szerepelt az egyesület különböző korosztályú csapataiban (U13, U14), jelenleg az U16-os serdülő csapat oszlopos tagja.
Természetesen az iskolában is sokrétű, szerteágazó sporttevékenységet folytat. Több sportágban is képviselte, képviseli iskoláját a diákolimpiai versenyeken: részt vett játékos sportvetélkedőn, labdarúgásban, atlétikában, mezei futásban, úszásban a diákolimpia körzeti, megyei és országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet.
A mindennapi edzések, versenyek és gyakori mérkőzések az iskolai tanulmányi munkájában soha nem jelentettek hátrányt. Az iskolai életben tisztelettudó tanuló mind a felnőttekkel, mind pedig tanulótársaival. Társai körében elismert tanuló.

Legjelentősebb iskolai és egyesületi sporteredményei:

- Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2. helyezett (2015.) csapat tagja,
- Úszás diákolimpia 4X50 m gyorsváltó körzeti 2. helyezett csapat tagja, egyéniben a körzeti diákolimpián 100m-es mellúszásban aranyérmet, 100 m-es gyorsúszásban bronzérmet szerzett. A megyei versenyen mellúszásban 3. helyezett lett (2018.).,
- Atlétika diákolimpia többpróba csapatversenyen körzeti első, megyei 5. helyezett csapat tagja (2018).
- Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 4. csapat tagja (2018.)
- Atlétika megyei diákolimpia 4 x 1000 m – es síkfutásban a megyei 2. helyezett csapat tagja (2018.)
- Atlétika mezei futás diákolimpiai körzeti versenyen 1. helyezett, megyei versenyen 2. helyezett csapat tagja (2018.).

Samu igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható az iskola közössége elé.