06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

KIRÁNDULÁS BIKALRA, A KÖZÉPKORI ÉLMÉNYBIRTOKRA

Április 13-án a Györgyi Dénes Általános Iskola 39 tanulója 3 szülővel és 4 pedagógussal tanulmányi kirándulás keretében ellátogatott az Alsómocsoládon (Baranya megye) található bikali élményparkba. Ahogy beléptünk a főbejáraton, máris egyfajta átszellemülés vette kezdetét. Egy századokon átívelő időutazáson vehettünk részt, mely a mesebeli faluban zajlott. Az élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robosztus kapun keresztül utcáira engedő óváros különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet. A park a középkor világát idézi fel interaktív ódon történelmi események, legendák felidézésével, korabeli mesterségek bemutatásával és vendéglátással. Az élményekkel teli időutazásról színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok gondoskodnak.
A gyerekek bepillantást nyerhettek a kovács, a pék, a szabó, a bőrműves, az ötvös, a kosárfonó, a fafaragó, az ólomkatona festő, stb. munkájába. Részt vehettek korabeli lovagi tornán és vásári komédián.
Mandl Hanna így ír élményeiről: „… Ahogy megérkeztünk, egy beszélő unikornis fogadott bennünket. Miután az állatot meghallgattuk, a boszorkányházba vezetett az utunk, ahol világított a fogunk és a padló szintén világító lábnyomokkal volt teli. A ház mennyezetén csontok voltak… Miután sok mindent megtekintettünk, egy lovagi torna következett. Sok-sok vicces pillanat volt benne. Például nagyon tetszettek a beszédes nevek: Igor Kinyirszki, Francesco Rivenditore Danfirenze, vagy Nagyorrú Kálmán. Nagyon jól éreztük magunkat, csak kár, hogy az idő nem volt hozzánk kegyes, mert esett az eső, és bizony elég hideg is volt.”
Mindenkinek ajánljuk, hogy látogasson el Bikalra, mert igazán maradandó élményekben lehet része.