06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Pedagógus Szolgálati Emlékérem

„Félig sem olyan fontos az, amit tanítunk gyerekeinknek, mint az, ahogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb részét elfelejtjük, de a hatás, melyet egy jó oktatási rendszer szellemi tehetségeinkre gyakorol, megmarad.” – mondta Eötvös József.

Ezért minden időben a legfontosabb hivatás az, amelyik a lélekhez szól. Régen egy közösségben a pap, az orvos és a tanító volt a falu szellemi-lelki irányítója, a közösség építője.

Szerencsére napjainkban is vannak közöttünk olyan pedagógusok, akik újra és újra kimeríthetetlen erővel végzik ezt a nemzedékeken átívelő munkát.

Nagy Judit általános iskolai tanító, történelem szakos tanár immár 40 éve végzi gyermekközpontú, következetesen nevelő és oktató munkáját.

Judit munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, az igényesség és a pontosság. Ismereteinek naprakész frissességéről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzéseken való részvétellel gondoskodott mindig.

Fejlett empatikus készségének, toleranciájának és érzelmi intelligenciájának köszönhetően – melyek felelősséggel, igazságérzettel párosultak – mindig a tanulók, a gyermekek érdekeit tartotta a legfontosabbnak. Kiállt az igazáért és igyekezett a konfliktushelyzeteket kompromisszumokkal megoldani.

Időt nem kímélve, a tanításon kívül is foglalkozott a tehetséges tanulókkal, felkészítette őket a tantárgyi megmérettetésekre.

Tapasztalatával, sokrétű tanulmányi előképzettségével az alsós szakmai munkaközösségek aktív tagja volt. Munkáját az elhivatottság, lendületesség, szakmaszeretet jellemezte. A tanulóközösség életét kiemelkedő szervezőkészséggel irányította. Osztályainak, és az egész intézménynek rendszeresen szervezett kulturális, szabadidős programokat

Néhány évig a városi könyvtárban dolgozott gyerekkönyvtárosként. Ő indította el az azóta is népszerű Könyvfaló olvasópályázatot. Embersége, kedvessége megnyerte mind a gyerekolvasók, mind a kollégák szeretetét. Mély nyomot hagyott városa és iskolája életében, szellemisége példaértékű.

Judit néni a pedagógus pályáján eltöltött 40 éves kimagasló szakmai munkájáért Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült, amit a Györgyi Dénes Általános Iskola tanévzáró ünnepélyén vastaps közepette vehetett át. Gratulálunk, és jó pihenést kívánunk!