06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Mesterségünk címere…

2019. szeptember 20-án az alsó tagozattal részt vettünk a „MESTERSÉGÜNK CÍMERE” elnevezésű interaktív programon. Osztályommal a Leader háznál kezdtük a napot ahol körmön fonást és a hármas fonást tanultuk meg, majd igazi kemencés pogácsát sütöttünk. Egy mini malomban kipróbálhattuk a búza örlést is.
Ezek után a Magtárban a nemezeléssel és a kötélveréssel ismerkedtünk meg. Egy kötélverő géppel osztály kötelet készítettünk. A pincében Szölösi Lajos fazekas segítségével marokedényeket formáztunk és díszítettünk.
A művelődési házban fonót rendeztek be nekünk, ahol szintén régi mesterségeket láthattunk. Hímzést, szövést, kosárfonást. Kipróbálhattuk a tollfosztást és a kukoricamorzsolást. Enikő néni mesével szórakoztatott bennünket, közben citera zenére énekeltünk. A fonóban elmaradhatatlan táncos mulatságon is részt vettünk. Nagyon érdekes volt a pénteki napunk, jó volt látni és kipróbálni ezeket a régi mesterségeket. Nekem és az osztályomnak a fazekaskodás tetszett a legjobban.
Szántód Zénó 4.oszt. tanuló
A programot a Szent Imre Római Katolikus Plébánia nyertes pályázatának támogatásával és sok önkéntes segítő közreműködésével tudtuk megvalósítani. Köszönjük!

A programon készült képek iskolánk facebook oldalán találhatóak.