06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

A "Kiváló kulturális tevékenységért" és a Jó tanuló - jó sportoló díj

A Városházán ünnepélyes keretek között, a Humán Bizottság ülése előtt adták át a városi "Kiváló kulturális tevékenységért"és a Jó tanuló - jó sportoló elismeréseket. Iskolánkból a 2019. évben Kovács Bíborka 7. osztályos tanuló és Geréd László 8. osztályos tanuló kapta a díjakat. Gratulálunk!

Kovács Bíborka a Györgyi Dénes Általános Iskola 7.B osztályos tanulója.
Ötödik osztályos korától részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein. Hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. A városi ünnepélyeken, rendezvényeken is szívesen vállal szereplést.
Aktív résztvevője osztálya kulturális és közösségi életének, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére. Ötleteivel, kreativitásával és példás szorgalmával elősegíti a fontos alkalmak (Farsang, Mikulás stb.) tartalmas előkészítését, azok megszervezését.
Érdeklődése szerteágazó. A biológia, az irodalom, a zene, a tánc és az előadóművészet egyaránt érdekli. Természettudományos valamint magyar versenyeken is szívesen méretteti meg tudását. A zeneiskolában fuvola valamint a zongora tanszak diákjaként tanult muzsikálni. 2017-ben a Várpalotán rendezett Megyei Fafúvós Versenyen bronz minősítést ítélt a zsűri Bíborkának.
2011 óta tanul modern táncot a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdióban. Számtalan díjat kapott különböző magyarországi és nemzetközi táncversenyen. A teljesség igénye nélkül néhány:2017-ben a Dunántúli Táncversenyről ezüst minősítést és különdíjat hozhatott haza, 2017-ben Várpalotán arany minősítést kapott. Szerbiából 2019-ben a nemzetközi modern táncok versenyén duo tagjaként első helyezést ért el.
Szorgalmasan és kitartóan végzi iskolai feladatait, megbízható Lelkiismeretes, megbízható ember, feladattudata kialakult, példát mutat társainak.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és karácsonyfa

Geréd László
Jó tanuló – jó sportoló

Geréd László a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.A osztályos tanulója. Példás szorgalmával, megbízható tudásával kitűnő eredménnyel végzi tanulmányait. A rendszeres edzések és gyakori versenyek az iskolai tanulmányi munkájában nem jelentettek, jelentenek hátrányt.
Tanórákon aktív, szívesen vállal plusz feladatokat. Közösségi munkája kiemelkedő, részt vállal a közösségi programok szervezésében, osztály- és iskolai műsorok szerkesztésében, kivitelezésében, az iskolai Diákönkormányzat oszlopos tagja. Osztálya életében tevékenyen részt vesz, ötleteire, kitartó munkájára mindig lehet számítani. Ismereteit társaival számos alkalommal megosztja. Érdeklődése sokoldalú, tájékozott, rengeteget olvas. Szívesen indul szaktárgyi versenyeken, egyénileg és csapatban is. Az elmúlt tanévekben matematikából, magyar nyelv és irodalomból és angol nyelvből vett részt tanulmányi versenyeken, amelyeken figyelemreméltó eredményeket ért el.
Laca példaértékű szorgalma nemcsak a tanulmányi munkájában, hanem a sporttevékenységében is megmutatkozik. Az elmúlt években több sportágban is indult az iskola színeiben diákolimpiai versenyeken, ahol kimagasló eredményeket ért el mind csapatban, mind egyéniben. Tagja volt a játékos sportvetélkedő, a labdarúgás, a futsal, az atlétikai és mezei futóversenyeken részt vevő iskolai csapatoknak, egyéniben a mezei futóversenyeken ért el szép eredményeket.
Laca egész kis kora óta rendszeresen sportol. 8 évesen kezdett el focizni. A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretei között ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2014 óta a Balatonalmádi Sportegyesület igazolt labdarúgója lett. Az évek során Laca szerepelt az egyesület különböző korosztályú csapataiban (U9, U11, U13, U14), jelenleg az U16-os serdülő csapat tagja. Kötelességtudata a sportban is megmutatkozik, igyekszik ott lenni minden edzésen, mérkőzésen, edzői mindenben számíthatnak rá.

Legjelentősebb iskolai és egyesületi sporteredményei:
• Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2. helyezett, országos elődöntő 5. helyezett csapat tagja (2015.),

• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2015.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja (2016.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja (2017.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja, egyéniben körzeti 1., megyei 2. hely (2018.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja, egyéniben körzeti 1., megyei 4. hely (2019.)

• Diákolimpia atlétika 4X1000 méteres váltófutás megyei 1. helyezett csapat tagja (2019)

• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2016).
• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2018).

• Futsal diákolimpia körzeti 1., megyei 1. , országos 17. helyezett csapat tagja (2019).
• A BSE U13-as futsal csapat tagjaként a megyei bajnokságban 3. helyezést elért csapat tagja (2018.)

• A BSE U14-es csapat tagjaként a megyei labdarúgó bajnokságban 3. helyezést elért csapat tagja (2019.)
• A BSE U16-os csapat tagjaként a megyei labdarúgó bajnokságban 2. helyezést elért csapat tagja (2019.)

László igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható az iskola közössége elé.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, belső tér