06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Tanévzáró

Kedves Szülők!

A tanév zárásával és a ballagással kapcsolatban szeretnék Önökkel néhány információt megosztani.
Hétről-hétre, napról-napra enyhítenek a koronavírus miatt hozott központi előírásokon. A jelenleg érvényben lévő, a Köznevelési Államtitkárság által kiadott tájékoztató alapján nem engedélyezik a tanulók és a pedagógusok tömeges, kötelező személyes jelenlétével járó ünnepségeket. Ugyanakkor kevesebb résztvevővel, az alapvető egészségvédelmi szempontok figyelembevételével (pl. 1,5 méteres védőtávolság betartása), a hagyományoktól eltérő módon szervezhető tanévzáró és ballagási ünnepély.
Az 1-7. évfolyamokon –a központi ajánlásnak megfelelően- évfolyamonként tartunk „mini-tanévzárót”, ahol kiosztjuk a jutalomkönyveket és a bizonyítványokat. Óránként elcsúcstatva az iskolaudvaron (elöl) rendezzük meg, az időtartama legfeljebb 20-25 perc, amit a két szülő megtekinthet a kialakított, lekordonozott területről.
Így a szülők is részesei lehetnek az eseménynek, amit egy hónappal korábban nem gondoltunk volna.
Természetesen – a járványügyi helyzetre tekintettel- a „mini-tanévzárón” való részvétel önkéntes, nem tesszük kötelezővé. Aki nem vesz rajta részt, a bizonyítványt június 22-26. 9-14 óra között átveheti a titkárságon.
Beosztás:

Június 19. péntek:

8 óra 1. évfolyam
9 óra 2. évfolyam
10 óra 3. évfolyam
11 óra 4. évfolyam
15 óra 5. évfolyam
16 óra 7. évfolyam

Június 20. szombat:

9 óra 6. évfolyam

Kérjük Önöket, hogy a bizonyítványosztást követően –a torlódások elkerülése végett- minél hamarabb hagyják el az iskolaudvart.
Eső esetén a bizonyítványosztást az iskola tornacsarnokában tartjuk meg. Ugyanakkor a jelenlegi szabályok szerint az iskolaépületben szülő nem tartózkodhat, így ebben az esetben csak a gyerekek és a pedagógusok lehetnek jelen.

A 8. osztályosok ballagására a hagyományoshoz képest szűkebb körben június 20-án, szombaton 10.30-kor kerül sor. A 8. osztályos tanulók körbeballagnak az épületben, majd az iskolaudvaron rendezzük meg a búcsúztatót. A ballagási ünnepélyen a 8. osztályos gyerekeken kívül pár búcsúzó 7. osztályos tanuló, az osztályokban tanító pedagógusok és tanulónként 2 fő családtag lehet jelen. Ez azt jelentené, hogy összesen 170-180 fő venne részt az eseményen. Eső esetén az ünnepséget az iskola tornacsarnokában tartanánk, ahol a jelenlegi szabályok szerint csak a gyerekek és a pedagógusok lehetnek jelen.

Köszönjük megértésüket, segítő együttműködésüket.

Üdvözlettel: Ács Attila, isk. ig.