06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Tanévnyitó VÁLTOZÁS!

TANÉVNYITÓVAL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁS!

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A bizonytalan időjárás miatt csak az első osztályosok vehetnek részt a mai tanévnyitó ünnepségen, tanulónként legfeljebb két szülő kíséretében. Az ünnepségre 18 órakor kerül sor az iskola tornatermében. A tornatermet a Hétvezér utcai bejárat felől (hátsó kapu) lehet csak megközelíteni.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

2020.08.31.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Bízunk benne, hogy a nyár folyamán mindenki kipihente magát, sok élménnyel gazdagodott és nagyon várja már az iskolát.
Az alábbiakban szeretnénk Önöket tájékoztatni az iskolakezdés szabályairól a járványügyi helyzet szempontjából.
Hagyományos iskolakezdésre készülünk szeptember 1-én. Ugyanakkor a járványügyi helyzetre való tekintettel, a megelőzés szempontjából bizonyos korlátozó intézkedéseket kell hoznunk.
TANÉVNYITÓ
-Az idei évben az iskolai tanévnyitó rendhagyó módon kerül megrendezésre: augusztus 31-én, hétfőn 18 órakor az alsó tagozatos osztályoknak a Bajcsy-Zs. utcai udvaron tartunk évnyitó ünnepélyt, ahova a gyerekek mellett csak az első osztályos tanulók szüleit várjuk.
A felső tagozatos diákjaink részére szeptember 1-én, kedden 8 órakor tartjuk a tanévnyitó ünnepélyünket, ahova csak a gyerekeket várjuk.
Kérjük tanulóinkat, hogy a tanévnyitó ünnepélyeken (felső tagozatosoknál is) ünneplő ruhában jelenjenek meg!
AZ INTÉZMÉNYEK LÁTOGATÁSA, RENDEZVÉNYEK, KIRÁNDULÁSOK
- A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Tájékoztatjuk a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek (láz, köhögés, nátha, torokfájás), a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
- Az a tanuló, aki szüleivel augusztus 17-31. között külföldön (sárgával, vagy pirossal jelzett országban) volt, két hét karanténra köteles, vagy kettő negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia.
- Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
- A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező!
- Kérjük a tisztelt szülőket, hogy gyermeküket csak az iskola kapujáig kísérjék el, az iskola területére csak nagyon indokolt esetben jöjjenek be! Online és telefonon vegyék fel a kapcsolatot a pedagógusokkal!
-A tanulók minél hatékonyabb elkülönítése céljából a felső tagozatos diákok a Hétvezér utcai bejáraton (sportpályánál lévő kiskapu) közelítsék meg reggel az iskolát. Az alsós gyerekek a főbejárat (Bajcsy-Zs. út) felől érkezzenek az iskolába. Kérjük a kedves szülőket, hogy a reggeli érkezéskor is legfeljebb az iskola kapujáig kísérjék el gyermeküket.
TANULÓI HIÁNYZÁSOK KEZELÉSE
- Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.
- Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.
- A gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.)EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni.
TEENDŐK BETEG SZEMÉLY ESETÉN
- Amennyiben felmerül a COVID-19 fertőzés gyanúja, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkező egészségügyi dolgozó kerüljön értesítésre. A háziorvos, házi gyermekorvos, illetve a kezelőorvos jogosult a COVID-19 fertőzés gyanújára vonatkozóan nyilatkozni. Amennyiben fennáll a gyanú, nekik kötelességük az NNK által kiadott aktuális eljárásrendnek megfelelően ellátni a beteggel kapcsolatos teendőket.
- A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez, kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézmények el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.
- Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket meg kell tenni.

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

2020.08.26.