06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Digitáis oktatás 2021.03.08-tól!

Kedves Szülők!

A március 8-tól életbe lépő tantermen kívüli digitális munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása.

A korábbi hírekkel ellentétben, mégis lehetőség van a gyermekfelügyeletre. Tekintettel arra, hogy a rendkívüli intézkedések fő oka a járvány terjedésének megakadályozása, kérem, hogy a gyermekfelügyeletet valóban csak a legszükségesebb esetekben –különösen munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt- vegyék igénybe.

Gyermekfelügyeleti igényüket indoklással az iskola@gyorgyiiskola.hu e-mail címre szíveskedjenek elküldeni!

Tisztelettel: Ács Attila igazgató

2021.03.07.

Tisztelt Szülők!

A digitális oktatás ideje alatt, 2021.03.10-től (szerdától) az Óvoda konyhája igény szerint egyszeri meleg étkezést biztosít a tanulóknak, amit dobozban lehet a konyháról elvinni. Kérem azokat a szülőket, akik 03.10-től szeretnének ebédet igényelni legkésőbb 2021.03.08. (hétfő) reggel 7.30-ig jelezzék Major Anikónál a 20/550-2610 telefonszámon, vagy a hueberaniko@gmail.com e-mail címen.

2021.03.05.

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A ma bejelentett szigorító intézkedések értelmében március 8. és április 7. között tantermen kívüli digitális oktatásra kell átállnia minden általános iskolának, így nekünk is. Ez azt jelenti, hogy a tavaszi szünetig (18 tanítási nap) a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan igyekszünk minél jobban megoldani ezt a nem egyszerű feladatot. A tavalyi évhez képest annyiban talán könnyebb, hogy többé-kevésbé sikerült felkészülnünk erre a helyzetre. A tavalyi évhez hasonlóan most is szeretnénk segítséget nyújtani azon tanulóknak, családoknak, akik nem rendelkeznek a digitális oktatáshoz szükséges eszközzel. Kérem, jelezzék ezen igényüket az osztályfőnöknél.

A digitális oktatáshoz kapcsolódóan szeretnék pár információt megosztani Önökkel:

- A tananyag minden esetben a KRÉTA rendszerben kerül rögzítésre. Fontos, hogy a KRÉTA felületet a gyermek belépési felhasználónevével (gyermek OM azonosítója) és jelszavával (gyermek születési ideje kötőjellel elválasztva, pl. 2008-10-02) használja a tanuló, mert csak így tudja az üzenetekben elküldött tananyagot megnézni.

- Az alsó tagozatosok esetében az osztályfőnök (tanító néni) tartja a kapcsolatot a gyerekekkel, illetve a szülőkkel. A jól bevált elérhetőségeken, platformokon fog történni az oktatás.

- A felső tagozatosok esetében – a Szülői Munkaközösség kérésének megfelelően- mértékkel digitális online órák is lesznek a Classroom és a KRÉTA DKT segítségével. Nem célunk, nem szeretnénk, hogy napi 5-6 órát a képernyő előtt töltsenek a gyerekek, ezért legfeljebb napi 3 órát fogunk online módon megtartani az órarendnek megfelelően. Elsősorban matematika, magyar, idegennyelv esetében fognak a kollégák online órákat tartani, de a többi tantárgynál is igyekszünk legalább heti 1 ilyen tanórát biztosítani. Fontos, hogy ezeken az órákon a gyerekek bekapcsolt kamerával és mikrofonnal legyenek „jelen”.

Holnap (március 5.) igyekszünk a gyerekekkel mindent megbeszélni, átbeszélni, kipróbálni. Ezért –elsősorban a felső tagozatos diákoknál- legyen a holnapi napon okostelefon.

Fontos, hogy holnap minden tanuló az összes tanszerét (beleértve a testnevelés felszerelést is) vigyen haza.

Bízunk benne, hogy ez az állapot valóban csak a tavaszi szünetig lesz fenntartva, és Húsvét után ismét a megszokott jelenléti oktatással folytatódhat a munka.

További híreket, információkat, részleteket igyekszünk folyamatosan közölni a Szülőkkel, Tanulóinkkal. Addig is mindenkitől türelmet, fegyelmezettséget, összefogást és egymásra való odafigyelést kérek. Kérdés, probléma esetén keressenek minket bizalommal, igyekszünk segíteni.

Üdvözlettel: Ács Attila, igazgató

2021.03.04.