06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

8. osztályosok faültetése

A Györgyi Dénes Általános iskola 8.A és 8.B osztályai, a végzős diákok idén rendhagyó és példaértékű módon úgy döntöttek, hogy szakítva a hagyománnyal, a ballagáson nem lufikat fognak felengedni, hanem ehelyett a környezetet kímélve és gondolva saját jövőjükre, fát ültetnek.
A kezdeményezésből hagyomány is lehet, a mindenkori végzősök egy fasort ültethetnek végig a Noszlopy utcán az iskolájuktól indulva.
Ács Attila Iskolaigazgató beszédében üdvözölte a gyerekek ötletét, és elmondta, hogy így lesz egy hely, ahol összejöhetnek, elidőzhetnek, az iskolai emlékeket felidézhetik a fák árnyékában.
Dr. Kepli Lajos Polgármester is örömmel fogadta a diákok szándékát. A fák sok év múlva is itt lesznek, és a gyerekek büszkén mondhatják, hogy ballagásuk alkalmából ültették. Jövőjükhöz, tanulmányaikhoz sok sikert kívánt, bízva abban, hogy a jó tett követőkre talál, és hagyományteremtő kezdeményezés lesz.
A gyerekek maradandót alkottak a faültetéssel, egy nemes gesztust tettek lakóhelyük felé a fák ajándékozásával, mely sokáig fogja díszíteni Városunkat. Táblák jelzik, melyik osztály ültette az oszlopos juharfákat.
Köszönet a megvalósításért a Balatonalmádi Önkormányzatnak, az Iskola tantestületének, a szülőknek és a Balatonalmádi Városgondnokságnak.