06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Tájékoztatás!

Tisztelt Szülők!
Az elmúlt napokban iskolánkban is berobbant a covid fertőzés. Több gyermek és pedagógus tesztje is pozitív lett, illetve vannak olyan kollégák, akik nem koronavírusosak, de táppénzen vannak egyéb betegség miatt. Jelenleg (2021.11.22-én, hétfő este) a 8 alsós osztályból 7 került karanténba. A felsős osztályok közül jelenleg az 5.A és az 5. B jöhet korlátozások nélkül iskolába, míg a 6.A, 6.B, 7., 8.A és 8.B osztályok egy része vehet részt jelenléti oktatásban. A fenntartó Veszprémi Tankerülettől azt az információt kaptuk, hogy nincs lehetőség az egész iskolát, minden osztályt digitális tanrendbe áthelyeznünk. Jelenleg a karanténba került 7 alsós osztálynál engedélyezték a tantermen kívüli digitális oktatást. A hatályos jogszabályok szerint a felső tagozatban, 6. osztálytól (hiszen többségében ők már kaphattak oltást, mivel betöltötték a 12. életévüket) maradhat, illetve kell folytatni a jelenléti oktatást. Az érvényben lévő szabályok szerint a nem beoltott tanulókat haza kell küldenünk, és a Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának határozata szerint, nekik 10 napig otthon kell maradniuk.
A rendelkezések értelmében egyszerre, párhuzamosan jelenléti és digitális oktatásra nincs lehetőség. Ugyanakkor kértem a kollégáimat, lehetőség szerint –a személyiségi jogok betartása mellett- a Classromm vagy a KRÉTA DKT segítségével tegyék lehetővé online módon az otthon lévő gyerekek részére a tanórákba való bekapcsolódást. Ezekről a lehetőségekről tájékoztatni fogjuk tanulóinkat.
Több szülői mende-monda, pletyka kapott szárnyra. Higgyék el, ebben a helyzetben senkinek sincs egyszerű dolga. Nekünk- a sok hiányzó, beteg pedagógust pótolni kell a jelenléti oktatás során. Napról-napra, óráról-órára változik a helyzet. Több kollégám betegen otthonról is dolgozik, igyekszik a gyerekekkel tartani a kapcsolatot, mérsékelten haladni a tananyagban. Tisztában vagyunk vele, hogy a gyerekeknek és a szülőknek sem egyszerű ez a helyzet, ismét otthonról kell tanulni, és ez az alsósok esetében hatványozottan nehéz feladat. Kollégáimmal igyekszünk megfelelni ebben a nem egyszerű, folyamatosan változó helyzetben. Szeretném Önöket arra kérni, ha kérésük, kérdésük van, keressék az osztályfőnököket, illetve szívesen állok én is az Önök rendelkezésére.
Köszönöm segítő megértésüket.
Üdvözlettel: Ács Attila, igazgató