06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Pályaorientációs nap a Györgyi Dénes Iskolában

Iskolánkban 2021. november 17-én rendeztük meg a Pályaorientációs napot az 1-8. évfolyamokon. A pályaorientációs nap célja az volt, hogy a gyerekek megalapozottan és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, betekintést nyerjenek különböző szakmákba, a korosztályuknak megfelelően, ezért nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt a programokon, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója.
Az alsó tagozatos diákok interaktív foglalkozásokon vehettek részt. Bekukkanthattak a rendőrség, a katonaság életébe. Megfigyelhették az állatorvosnál, színházban, orvosnál, kézműves boltban, laboratóriumban, állatkertben folyó munkákat.
Az 5. osztályosok ellátogattak a Dunántúli Regionális Vízmű balatonalmádi telephelyére, ahol látványos bemutató keretében ismerték meg a víz útját, felhasználását, tisztítását.
A 6. osztályosok egy bemutatón vettek részt Veszprémben, a Hulladékudvarban, ahol interaktív módon találkoztak napjaink egyik legfőbb kihívásával, a hulladékgyűjtés – és feldolgozás megoldási módjaival.
A 7. és a 8. évfolyam osztályai számára a megye középfokú intézményeinek vezetői és diákjai tartottak érdekes bemutatót, majd kötetlen beszélgetés keretében a gyerekek választ kaptak az őket leginkább foglalkoztató kérdésekre.
Köszönjük az említett cégek, vállalkozások, vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését, akik a rendezvénynek köszönhetően sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak.