06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

„Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismerések

December 14-án a Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2021. évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Révész Ádám 8.B osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Rozsos Regő 8.B osztályos diákunk érdemelte ki.
Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk!

Rozsos Regő Vilmos

Rozsos Regő Vilmos a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.b osztályos tanulója és a Veszprémi Petőfi Színház ifjú tehetsége. Regő szorgalmasan, kitartóan végzi iskolai feladatait. A munkához való hozzáállása példaértékű, tanáraival és osztálytársaival szemben többször bizonyította már segítőkészségét.

Ötödik osztályos korától részt vesz az iskola ünnepi és kulturális eseményein. Hozzájárul a megemlékezések, közösségi alkalmak színesebbé tételéhez, méltó megünnepléséhez. A városi ünnepélyeken, rendezvényeken is szívesen vállal szereplést.

2019-ben a Veszprémi Petőfi Színház kiválasztotta Regőt az akkori évadban az első ifjúsági bemutatójában való szereplésre. Az Égigérő fű című darabban Misu szerepét alakította. Ugyanebben az évben játszott még a Titanic című musicalben. A következő évadban a Keménykalap és krumpliorr c. zenés mesejátékban játszotta a főszerepet, a Vadliba Őrs vezetőjét, Marcit. Azóta is a színház oszlopos tagjaként lép fel kisebb zenés-táncos műsorokban, részt vett az idei Carpe Diem táborban. Idén kezdte meg tanulmányait a PetőfiFiAkadémián akadémistaként, ahol két éven át tanulja majd a színházmesterséget.

Regő már lassan egy éve jár a Winners Veresnytánc Egyesületbe és velük együtt fellépéseket is vállalnak kisebb-nagyobb rendezvényeken (pl. a veszprémi Dózsavárosi nyárbúcsúztatón, valamint nemrégiben a Vörösberényi Nyugdíjas Klub Jubileumi rendezvényén).

Révész Ádám

Révész Ádám a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.b osztályos tanulója. Példás szorgalmával az osztály meghatározó tagja. Tanulmányi eredménye az évek során végig kitűnő volt. Tanórákon aktív, jól motiválható, kiválóan dolgozik mind egyénileg, mind csapatban. Rendszeresen vett és vesz részt matematikai tanulmányi versenyeken, melyeken igyekszik a legtöbbet kihozni magából. Oszlopos tagja a matematikai Zrínyi, Kenguru, valamint Bolyai versenyeknek, amelyeken szép eredményeket ért el. Az osztályközösség aktív tagja, iskolai műsorokban is többször láthattuk szereplőként. Ádám tisztelettudó, segítőkész, tanárai bármikor számíthatnak a segítségére. Céltudatosan halad az álmai felé, melyben a rendszeres edzések, versenyek sem jelenthetnek akadályt. Ádám egész kis kora óta rendszeresen sportol, többféle sportban is kipróbálta már magát (pl. atlétika, úszás, mountain bike), és szinte mindegyik sportágban szép eredményeket ért el. Kötelességtudatát, elszántságát az elért eredményei is tükrözik.

Sporteredmények

2021.

Atlétika:

Diákolimpia megyei Mezei futóverseny csapat 2., egyéni 10. hely

Diákolimpia körzeti Mezei Futóverseny csapat 1., egyéni 2. hely

Austrotherm Tihanyi Félmaraton 3km korosztályos 1. hely

Mounain bike:

Kőszeg Citycross Ifjúsági 1. hely

XCO Magyar Kupa összetett U15 3. hely

XCO Magyar Kupa Miskolc U15 3. hely

XCO Magyar Kupa Zalaegerszeg U15 4. hely

XCO OB Csömör 7. hely

2019

Atlétika

Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei döntő csapat 3. hely

Mountain bike:

Szent Mihály Kupa U13 csapat 1., egyéni 3.

Úszás

Diákolimpia körzeti 2. hely

2018

Diákolimpiai Játékos sor- és váltóverseny Megyei 1. hely, országos elődöntő 3. hely

Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei döntő csapat 4. hely

2017

Úszás Diákolimpia körzeti döntő gyorsváltó 2. hely