06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

„Zöld Almádi”

A BalKOM Nonprofit Kft. nagy hangsúlyt fektet a felnövekvő generáció környezeti nevelésére, szemléletformálására, hiszen bolygónk sorsa az ő kezükben van, a „Megzöldülök!” elnevezésű programsorozatával harmadik éve hívja fel a figyelmet a helyi diákok körében a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újra használatára, valamint az anyagok újra hasznosításának fontosságára.
Idei innovatív programjuk a fentiek mellett a „Zöld Almádi” nevű kezdeményezés, mely kapcsán a napokban a BalKOM ügyvezetője, Rákos András és munkatársai újraszalvétával ajándékozták iskolánk elsős kisdiákjait.
Az újraszalvéta kiosztása mellett sor került egy kis beszélgetésre is a gyerekekkel, megkérdezték tőlük, hogy szerintük mire jó az újraszalvéta, mit tudnak a újrahasznosításról vagy a szelektív hulladékgyűjtésről. A gyerekek nemcsak tudták a válaszokat, de büszkén mutatták vizes kulacsaikat és uzsonnás dobozaikat, melyekkel szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb hulladék keletkezzen.
Köszönjük a BalKOM azon törekvését, hogy a jövő generációinak környezettudatos nevelésében is szerepet vállal!