06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

FRÜHLINGSSPAß – NÉMET SZÉPKIEJTÉSI VERSENY

2023. április 4-én került sor a balatonfüredi Református Általános Iskolában az idei Frühlingsspaß (Tavaszi vígasság) elnevezésű német szépkiejtési versenyre, melyen diákjaink első ízben a tavalyi tanévben vettek részt.
Ezúttal már 12 diákkal képviseltük iskolánkat, valamennyi kategóriában. A vetélkedő rendkívül gazdag feltöltődést kínált. A füredi iskola német színjátszó körének vidám, zenés előadása után zajlott le a verseny, majd egy kis büfézés után a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület német önkéntesének, Janika Braungernek a prezentációja következett, aki nagyon élményszerűen beszélt magáról, szülővárosáról, és magyarországi küldetéséről. Az utolsó előtti programpont a húsvéti kincsvadászat volt, végül a délután zárásaként került sor az izgalmas eredményhirdetésre.
A vetélkedőn 5 iskola 50 diákja vett részt. A gyerekeknek először néhány mondatban be kellett mutatkozniuk, aztán egy memoritert adtak elő, melyet egy előre elkészített rajzzal prezentáltak is. Tanulóink szépen helyt álltak. A hetedik/nyolcadikosok kategóriájában az 1. és 2. helyezést is elhoztuk Gulyás Dorka és Horváth Csenge személyében. Dorka teljesítményét a zsűri külön is kiemelte.
Iskolánk diákjai voltak: Ott Marcell, Mátéffy Hunor, Duric Elenor, Benedek Zsolna – 4. osztály
Nagyidai Nándor – 5. osztály
Benedek Zétény – 6. osztály
Horváth Csenge, Kovács Benedek – 7. osztály
Gulyás Dorka, Bagó Petra, Geréd Zalán István, Tamás Endre – 8. osztály
Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül ez a színvonalas verseny, és újra lesz ennyi vállalkozó szellemű diák.
Gratulálunk nekik!