06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Élménydús tanítás nélküli munkanap

November 16-án nem kellett tantermi keretekben tanulnunk, de mégis sok-sok új információt szerezhettünk az egészséges táplálkozás, az egészséges életmód, a fenntartható környezettudatos magatartás, valamint a közlekedés szabályismeretének témáiból.
Az alsó tagozatosok
Foglalkoztak az egészséges étkezéssel, megismerték a táplálékpiramist, készítettek gyümölcssalátát, zöldségkóstolót. A tornateremben az osztályok közötti vidám hangulatú kidobó játékokra került sor. Az osztályok interaktív játékokkal mélyítették el tudásukat az egészséges életmóddal kapcsolatban. Az 1-2. osztályos tanulók foglalkoztató játékokon keresztül tanultak az égészséges-egészségtelen ételekről, a fogak egészségéről. A 3-4. évfolyam, Iker Márta védő néni vezetésével, arról tanult, hogy milyen volt az étkezés régen és ma.
Örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek aktívan, érdeklődve vettek részt az egészségnapi rendezvényünkön.
A felső tagozatosok részt vettek a KEHOP-3.2.1-15-2017-00014 „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Észak-Balatoni közszolgáltatási területen, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre" pályázat rendezvényein.
Az 5. évfolyamosok hulladékból használati tárgyakat készítettek, majd a kézműves foglalkozás után élménydús vetélkedő keretein belül a Hungarikumokról szerezhettek bővebb információt.
A hatodik osztályosok a hon-és népismeret tantárgy ismeretanyagához kapcsolódan Balatonkenesére utaztak, ahol a helyi tájház néprajzi gyűjteményével és régi mesterségekkel ismerkedhettek meg tanulóink.
A hetedik és nyolcadikos tanulók a veszprémi, valamint a királyszentistváni hulladékkezelő tevékenységébe tekinthettek be, majd a nap fennmaradó részében a helyi rendőrkapitányság szakmai ismertetését hallgathatták meg tanulóink.
Reméljük, hogy a változatos programok nagy hozzáadott értéket képviseltek tanulóink célirányos ismereteinek gazdagításában.
2023.11.20.