06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Kihelyezett történelem óra: Ókori görögök

Nemrégiben kihelyezett történelem órán vettek részt az 5. és 6. osztályosok Budapesten. Az interaktív kiállítás az ókori Görögországba kalauzolta el a diákokat, mely során felelevenítették és kibővítették a történelem órán tanultakat és a következő kérdésekre is választ kaptak.

Hogyan született meg a demokrácia? Hogyan kezdődött a trójai háború? Hogyan nézett ki a trójai faló? Miért voltak a spártaiak olyan legyőzhetetlen harcosok? Hogyan kezelte a mindenható Zeusz az isteneket és az embereket? Hány évig tartott a Parthenon felépítése? Miért tartották Delphit az ókori világ középpontjának? Bele tudunk-e nézni a Medúza szemébe?

Lenyűgöző szobrokon keresztül testközelbe került Atlasz, Herkules, Amazonas, Akhilleusz, Leonidász, Minotaurusz, Nagy Sándor, Zeusz és Athéné istennő, illetve láthattuk a trójai faló, a Földközi-tengert meghódító hadihajó és az ókori Görögország kulturális, történelmi, filozófiai és harci örökségéhez kapcsolódó régészeti leletek, műalkotások mását is.

A Krisztus előtti évszázadok hangulatából kilépve a legújabb kor találmányával kerültek kapcsolatba a gyerekek, beszélgettek Pepperrel, a humanoid robottal. A kedves és barátságos droid kérdésekre elmondta, hogy neki nincs életkora, mert ő egy robot, hogy az Etele plázán kívül nincs információja mi és hol helyezkedik el, illetve, hogy egy meg egy az kettő, de lehet három is.

Az időutazás fáradalmait egy kis játszótéri nyüzsgéssel vezették le a résztvevők, mielőtt vissza vonatoztak volna Balatonalmádiba.

2023.11.28.

Fényképek iskolánk facebook oldalán megtekinthetőek.