06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

FRÜHLINGSSPAß – NÉMET SZÉPKIEJTÉSI VERSENY

2024. április 11-én került sor a balatonfüredi Református Általános Iskolában az idei Frühlingsspaß (Tavaszi vígasság) elnevezésű német szépkiejtési versenyre, melyen diákjaink már harmadszor vettek részt.

Ezúttal 10 tanulóval képviseltük iskolánkat, valamennyi kategóriában. A vetélkedő rendkívül gazdag feltöltődést kínált. A füredi iskola német színjátszó körének vidám, zenés előadása – „Das magische Buch” - után zajlott le a verseny, majd egy kis büfézés után a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület német önkéntesének, Fiona Opitnak a prezentációja következett, aki nagyon élményszerűen beszélt önmagáról, szülővárosáról, és magyarországi küldetéséről. Az utolsó előtti programpont a tavaszi kincsvadászat volt, végül a délután zárásaként került sor az izgalmas eredményhirdetésre.

Valamennyi tanuló részesült jutalomban, az első három helyezett természetesen plusz ajándékokat is kapott: német nyelvű gyermekmagazin, kitűző, írószer, mappa volt az ajándékcsomagban.

A vetélkedőn 5 iskola 48 diákja vett részt. A gyerekeknek először néhány mondatban be kellett mutatkozniuk, aztán egy memoritert adtak elő, melyet egy előre elkészített rajzzal prezentáltak is. Tanulóink szépen helyt álltak. A harmadik-negyedik osztályosok kategóriájában Soltész Róza, 4/a osztályos tanuló második, a hetedik-nyolcadikosok kategóriájában pedig Horváth Csenge, 8/b osztályos tanuló harmadik helyezést ért el. Iskolánkat a következő tanulók képviselték:

Soltész Róza, Nagy Réka Ágota – 4. osztály

Benedek Zsolna, Mátéffy Hunor, Duric Elenor, Győrffy Bálint, Zentai Jázmin – 5. osztály

Nagyidai Nándor, Erdei Péter – 6. osztály

Horváth Csenge - 8. osztály

Bízunk benne, hogy jövőre újra megrendezésre kerül ez a színvonalas verseny, és újra lesz ennyi vállalkozó szellemű diákunk.

Gratulálunk nekik!

Balatonalmádi, 2024. 04. 13.

Varga Anikó

német nyelvtanár